Een Opstartbare Windows Vista-schijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Windows Vista-schijf Maken
Een Opstartbare Windows Vista-schijf Maken

Video: Een Opstartbare Windows Vista-schijf Maken

Video: Een Opstartbare Windows Vista-schijf Maken
Video: How to make a custom boot screen in Windows Vista 2024, April
Anonim

U kunt met speciale programma's uw eigen installatieschijf voor het besturingssysteem Windows Vista maken. Het is opmerkelijk dat deze dvd verder kan worden gebruikt als herstelschijf.

Een opstartbare Windows Vista-schijf maken
Een opstartbare Windows Vista-schijf maken

Noodzakelijk

  • - Iso-bestand branden;
  • - Nero Burning Rom.

instructies:

Stap 1

Maak eerst verbinding met internet en download de opstartschijfkopie van Windows Vista. Onthoud dat het op een bepaalde manier moet worden gemaakt. Anders start de schijf die u hebt gebrand pas wanneer u het besturingssysteem opent. Helaas is het niet mogelijk om de functionaliteit van een afbeelding te testen voordat deze op dvd wordt gebrand.

Stap 2

Download het hulpprogramma Iso-bestand branden. Het is vereist als u geen bestanden aan de gedownloade afbeelding wilt toevoegen. Plaats een lege dvd in uw drive en start het programma Iso File Burning. Klik op de knop tegenover het item "ISO Path" en specificeer de locatie van de gedownloade ISO-image.

Stap 3

Selecteer het gewenste dvd-station, stel de juiste schijfbrandsnelheid in en klik op de knop ISO branden. Wacht tot de bestanden naar een lege schijf zijn gekopieerd.

Stap 4

Als u de inhoud van de installatieschijf wilt aanvullen met de benodigde bestanden, bijvoorbeeld software voor specifieke apparaten, gebruikt u het programma Nero Burning Rom. Download en installeer deze app.

Stap 5

Voer het bestand NeroExpress.exe uit en selecteer het menu Dvd-rom (opstarten). Onmiddellijk daarna wordt een nieuw tabblad "Download" geopend. Selecteer "Image file" en specificeer het pad naar de gedownloade ISO-image van de installatieschijf. Laat de rest van de items in dit menu ongewijzigd.

Stap 6

Open het ISO-tabblad. Specificeer voor Bestandssysteem ISO 9660 + Joliet. Activeer in het submenu "Lichtbeperkingen" alle vier de opties. Ga naar het tabblad "Opnemen". Zorg ervoor dat de selectievakjes naast de opties Schijf branden en finaliseren zijn aangevinkt. Stel de juiste parameter in de kolom "Opnamesnelheid" in. Klik op de knop Nieuw.

Stap 7

Voeg de gewenste programma's en bestanden toe door ze van het rechtermenu naar links te slepen. Druk op de knop "Branden" en bevestig de bewerking.

Aanbevolen: