Een Opstartbare Schijf Maken Van Een Iso-image

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Schijf Maken Van Een Iso-image
Een Opstartbare Schijf Maken Van Een Iso-image

Video: Een Opstartbare Schijf Maken Van Een Iso-image

Video: How to Convert Bootable USB to an ISO image 2022, December
Anonim

Om je eigen installatie- of multiboot-schijf te branden, heb je speciale programma's nodig. Opmerkelijk is het feit dat u een ISO-image moet gebruiken dat is gemaakt van een schijf die programma's bevat die in DOS-modus draaien.

Een opstartbare schijf maken van een iso-image
Een opstartbare schijf maken van een iso-image

Het is nodig

  • - Nero;
  • - ISO-bestand branden.

instructies:

Stap 1

Download eerst de opstartschijfkopie. Het wordt aanbevolen om bestanden met de extensie iso of mdf te gebruiken. Onthoud dat er verschillende dingen zijn om in gedachten te houden bij het maken van een opstartbare schijfkopie. Anders kunt u met het opnemen van een dergelijke afbeelding geen nieuwe multiboot-schijf maken.

Stap 2

Download en installeer nu een programma genaamd Nero. Het is beter om een ​​relatief nieuwe versie te gebruiken, omdat verouderde tegenhangers mogelijk niet de functies hebben die in deze situatie nodig zijn. Voer het bestand NeroExpress.exe uit. Selecteer in het linkerdeelvenster van het menu dat wordt geopend de optie DVD-ROM (Boot). Er wordt direct een nieuw menu geopend. Selecteer het tabblad Downloaden.

Stap 3

Klik nu op het item "Beeldbestand" en klik op de knop "Bladeren". Selecteer de vereiste ISO-schijfimage. Klik op de knop Nieuw. Voeg indien nodig de gewenste bestanden toe aan deze schijf. Houd er rekening mee dat de schijf moet worden gefinaliseerd, d.w.z. verdere gegevensregistratie daarop zal onmogelijk zijn.

Stap 4

Nadat u het gewenste project hebt gemaakt, klikt u op de knop "Branden". Vink het vakje aan naast Schijf voltooien. Ga nu naar het menu Branden en selecteer de snelheid waarmee de nieuwe schijf wordt gebrand. Houd er rekening mee dat hogesnelheidsschijven mogelijk niet correct worden gelezen op relatief oude schijven. Open nu het ISO-menu.

Stap 5

Selecteer bij Bestandssysteem ISO 9660 + Joliet. Zet alle selectievakjes op de items in het menu "Lichtbeperkingen". Klik op de knop "Branden" en wacht tot het maken van uw opstartschijf is voltooid.

Stap 6

Als u snel een afbeelding op een schijf wilt branden, voert u het programma Iso File Burning uit. Het neemt slechts een paar megabytes aan ruimte op de harde schijf in beslag. Klik gewoon op de knop Bladeren, wijs naar het ISO-bestand en klik op de knop ISO branden. Zorg ervoor dat u de functionaliteit van de gemaakte schijf controleert.

Populair per onderwerp