Hoe Maak Je Een XP-opstartdiskette?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een XP-opstartdiskette?
Hoe Maak Je Een XP-opstartdiskette?

Video: Hoe Maak Je Een XP-opstartdiskette?

Video: Hoe Maak Je Een XP-opstartdiskette?
Video: Загрузочный диск Windows XP 2024, April
Anonim

In de praktijk van gebruikers van besturingssystemen van de Windows-familie deden zich vaak situaties voor waarin het systeem niet tot het einde wilde opstarten, de herstartfase inging of eenvoudige witte zinnen op een zwarte achtergrond weergaf. Om het werk te herstellen, werden vaak nooddiskettes gebruikt, van waaruit het mogelijk was om op te starten.

Hoe maak je een XP-opstartdiskette?
Hoe maak je een XP-opstartdiskette?

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Herstel met opstartbare diskettes werd uitgevoerd tot de komst van Windows 2000. Het was dit systeem dat het begin markeerde van een radicale verandering in de structuur van systemen. De opstartdiskette werd uiterst zelden gebruikt, maar hij kon niet helemaal verdwijnen, zoals een atavisme.

Stap 2

Steeds vaker raden IT-specialisten aan om een distributiekit als herstelschijf te gebruiken, d.w.z. Een installatieschijf van waaruit u verloren systeembestanden kunt bijwerken. Het was ook een goede hulp om verschillende opstartmethoden te gebruiken, bijvoorbeeld "Veilige modus" of "Laatst bekende goede configuratie laden". Om dit te doen, moet u bij het opstarten op de F8-toets drukken na het laden van het BIOS van het moederbord en het verschijnen van het felbegeerde systeemlogo.

Stap 3

Maar soms is het laden van zelfs deze modi onmogelijk, hier is het nodig om een opstartdiskette te maken. Bereid daarom eerst een werkende diskette voor en plaats deze in de diskettedrive (3,5 A). Het moet worden geformatteerd, maar niet als opstartbaar, maar op een standaard manier. Open hiervoor "Verkenner" of dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram "Deze computer".

Stap 4

Zoek in het geopende venster het diskettestation, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Formatteren". Klik in het geopende venster op de knop "Start".

Stap 5

Ga vervolgens naar de "C:"-schijf. Als Explorer een waarschuwing toont "Toon de inhoud van deze map", klik dan gerust op deze inscriptie. U moet enkele systeembestanden van de systeemschijf naar een diskette kopiëren, die hoogstwaarschijnlijk verborgen zijn voor nieuwsgierige blikken.

Stap 6

Om verborgen bestanden weer te geven, gaat u naar het bovenste menu Extra en selecteert u Mapopties. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en vink het vakje aan naast het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven", en tegenover "Beveiligde systeembestanden verbergen" moet het selectievakje zijn uitgeschakeld. Antwoord op de waarschuwing die verschijnt met ja en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 7

Kopieer de bestanden boot.ini, ntdetect.com en ntldr van de hoofdmap van het systeemstation en plak ze op een diskette. Nadat u het hebt uitgeworpen, is het raadzaam om de schrijfbeveiliging in te schakelen door de schakelaar aan de voorkant van de floppydisk te verschuiven. Het zou leuk zijn als je het op de juiste manier ondertekent, bijvoorbeeld "Boot Floppy".

Stap 8

Ga nu terug naar de "Mapeigenschappen" en herstel op het tabblad "Beeld" de standaardinstellingen en klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 9

Plaats de diskette terug en start de computer opnieuw op, waarbij alle toepassingen worden afgesloten. Controleer of de opstartdiskette werkt.

Aanbevolen: