Hoe Dvd Af Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd Af Te Spelen
Hoe Dvd Af Te Spelen

Video: Hoe Dvd Af Te Spelen

Video: Hoe Dvd Af Te Spelen
Video: Dvd afspelen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

DVD is een van de meest populaire formaten voor het afspelen van verschillende video-opnames. Dit formaat kenmerkt zich door hoge kwaliteit, goede kleurweergave en geluid in Dolby Digital 5.1 formaat. Bij het maken van dvd-films wordt MPEG2-compressie gebruikt, waardoor het volume van een standaard dvd-schijf niet groter is dan 4,7 GB. Afhankelijk van het type gegevensplaatsing op de schijf, zijn dvd-schijven tweelaags, drielaags en ook dubbelzijdig, en hun volume verandert dienovereenkomstig.

Hoe dvd af te spelen
Hoe dvd af te spelen

instructies:

Stap 1

Om een dvd op uw computer af te spelen, hebt u een cd-station nodig dat schijven van dit formaat kan lezen, en u moet ook speciale codecs op uw computer installeren. U kunt video afspelen met een dvd-decoder of software.

Stap 2

U kunt de geluidskwaliteit zelf kiezen, in overeenstemming met uw mogelijkheden - het kunnen gewone stereoluidsprekers zijn die zijn opgenomen in de overeenkomstige ingang van de geluidskaart, of twee paar luidsprekers, als hun aansluiting door uw apparatuur wordt ondersteund.

Stap 3

Voor de beste dvd-afspeelkwaliteit moeten de prestaties van de computer hoog genoeg zijn om 25 frames per seconde (PAL) of 30 (NTSC) weer te geven. Je processor moet een frequentie van minimaal 266 MHz leveren en de videokaart moet hardwarematig de Overlay mode ondersteunen, die nodig is voor een speciale kleurdiepte op het scherm (24 bit).

Stap 4

Als de technische parameters van de computer het afspelen van dvd's ondersteunen, hoeft u alleen maar het afspeelprogramma te kiezen. Verschillende spelers hebben hun voor- en nadelen, en u kunt degene kiezen die het beste bij u past.

Stap 5

ATI dvd-speler heeft een eenvoudige interface, stereogeluid van hoge kwaliteit en snelle prestaties. Na hem wordt Power DVD beschouwd als een van de meest populaire spelers, die een uitstekende afspeelkwaliteit biedt voor uw bestanden en films, eenvoudige bediening heeft en ook een groot aantal instellingen en mogelijkheden heeft.

Stap 6

In deze speler kun je de video met verschillende snelheden vooruitspoelen, frame voor frame afspelen, frames vastleggen en opslaan in grafisch formaat, en nog veel meer. Er zijn ook andere, minder gebruikelijke spelers (Win DVD, Varo DVD, enz.) - als je wilt, kun je hun mogelijkheden vergelijken.

Aanbevolen: