Windows Welkom Aanpassen

Inhoudsopgave:

Windows Welkom Aanpassen
Windows Welkom Aanpassen

Video: Windows Welkom Aanpassen

Video: Windows Welkom Aanpassen
Video: Windows verkenner aanpassen 2024, Mei
Anonim

Aanpassing van het welkomstscherm van Windows 7 OS wordt uitgevoerd met behulp van standaard systeemtools en vereist geen extra software. Speciale kennis van programmeren is ook niet nodig.

Windows Welkom aanpassen
Windows Welkom aanpassen

instructies:

Stap 1

Om het bestaande welkomstscherm van Windows 7 te bekijken, gebruikt u de functietoetscombinatie Win en L. Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Bepaal de beeldschermresolutie. Open hiervoor het contextmenu van het scherm door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Schermresolutie".

Stap 2

Selecteer een nieuwe afbeelding om te vervangen. Zorg ervoor dat het minder dan 256 KB groot is. Houd er rekening mee dat het overschrijden van deze grootte ertoe kan leiden dat de geselecteerde afbeelding niet correct wordt weergegeven. Het formaat van de geselecteerde afbeelding moet.

Stap 3

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Programma's". Vouw de koppeling Accessoires uit en start de Windows Verkenner-toepassing. Ga naar het pad: stationsnaam: / Windows / System32 / oobe en open het contextmenu van het oobe-element door met de rechtermuisknop te klikken. Geef de opdracht "Maken" op. Selecteer het subitem "Map" en noem het info.

Stap 4

Gebruik dezelfde methode om een nieuwe submap met de naam achtergronden in de infomap te maken. Plaats de geselecteerde afbeelding in de gemaakte map en wijzig de naam in backgroundDefault met behoud van de.jpg-extensie.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ regedit op de regel Openen en voer het hulpprogramma Register-editor uit door op OK te klikken. Vouw de tak HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / CurrentVersion / Authentication uit.

Stap 6

Roep het servicemenu van de editor op door met de rechtermuisknop in het rechterdeel van het venster te klikken en de opdracht "Maken" te selecteren. Selecteer de optie DWORD-waarde en noem deze OEMBackground. Typ 1 op de regel "Waarde" en verlaat de editor.

Stap 7

Om de oorspronkelijke instellingen van het welkomstscherm van Windows 7 te herstellen, hoeft u alleen maar de waarde van de gemaakte OEMBackground-parameter terug te zetten naar 0. Het verwijderen van de afbeelding is optioneel.

Aanbevolen: