De Helderheid Van Uw Monitor Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van Uw Monitor Aanpassen
De Helderheid Van Uw Monitor Aanpassen

Video: De Helderheid Van Uw Monitor Aanpassen

Video: De Helderheid Van Uw Monitor Aanpassen
Video: How To Adjust Screen Brightness In Windows 10 2023, December
Anonim

Als het beeld op de monitor wazig lijkt, de tekst slecht gelezen, wazige foto's, dan is een meer gedetailleerde aanpassing van de helderheid vereist. Dit kost niet veel tijd. Maar dan nog kun je genieten van een beeld van hoge kwaliteit. Als de scherpte op de monitor goed is afgesteld, zijn de ogen bovendien minder vermoeid bij het lezen van tekst.

De helderheid van uw monitor aanpassen
De helderheid van uw monitor aanpassen

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem, monitor

instructies:

Stap 1

Elke LCD-monitor heeft slechts één resolutie waarop hij goed kan werken. Soms is het voldoende om zo'n monitorresolutie in te stellen om de scherpte van het beeld aan te passen. Als u Windows XP gebruikt, raadpleeg dan de monitorhandleiding voor de resolutie die u voor dat model wilt instellen. Ga vervolgens naar het "Configuratiescherm", waar u "Beeldschermeigenschappen" selecteert en stel de monitorresolutie in die wordt aanbevolen voor dit model.

Stap 2

Als u Windows 7 of Vista als besturingssysteem gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Schermresolutie", waarna het venster "Scherminstellingen" verschijnt. Selecteer de regel "Resolutie" en klik op de pijl tegenover deze regel. Er verschijnt een lijst met verschillende schermresoluties. Tegenover een van de opties staat het opschrift "Aanbevolen". Het is deze schermresolutie en selecteer.

Stap 3

In de besturingssystemen Windows 7 en Vista kunt u ook de scherpte van de monitor aanpassen, wat het handigst is voor het lezen van teksten en surfen op internet. Ga terug naar het Configuratiescherm en selecteer het onderdeel Weergave. Selecteer links in het programmavenster het tabblad Type wissen. Het eerste venster wordt geopend waarin u een monitor moet selecteren. Als u één monitor op uw computer hebt aangesloten, klikt u op Volgende. Als er meerdere zijn, selecteert u de monitor die u wilt configureren. Vervolgens worden verschillende vensters één voor één geopend, in elk daarvan selecteert u eenvoudig de tekst die u het prettigst vindt om te lezen. Aan het einde van de test past het programma de scherpte van de monitor aan op basis van uw keuze.

Stap 4

U kunt de algehele scherpte aanpassen met behulp van het menu op het monitorpaneel. Gebruik de bedieningsknoppen om de Clarity-component te selecteren en stel deze in op het niveau waar u zich het prettigst bij voelt.

Aanbevolen: