Hoe Doc Naar Jpg Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Doc Naar Jpg Te Converteren
Hoe Doc Naar Jpg Te Converteren

Video: Hoe Doc Naar Jpg Te Converteren

Video: Hoe Doc Naar Jpg Te Converteren
Video: Convert Word Document to JPG Image for Free 2020 2024, April
Anonim

Het converteren van doc-formaat naar jpg-formaat is niet rechtstreeks mogelijk in teksteditors, daarom worden aanvullende programma's gebruikt om een dergelijk probleem op te lossen. Deze extra programma's omvatten Photoshop en FineReader.

Doc omkeren naar
Doc omkeren naar

Wanneer u met gegevens in doc-indeling werkt, doet zich vaak de situatie voor dat u de indeling van de doc-extensie naar jpg-indeling moet converteren en als afbeelding moet opslaan. Naast gespecialiseerde programma's om dergelijke situaties op te lossen, zijn er eenvoudige manieren om een dergelijke conversie te doen. Er zijn verschillende manieren om doc-indeling naar jpg-indeling te converteren.

Hoe te converteren met Photoshop

We hebben bijvoorbeeld een document in doc-formaat voor één pagina en we moeten het als afbeelding volledig in jpg-formaat opslaan. Om dit te doen zijn er veel programma's die formaten converteren, maar naar mijn mening is de meest kwalitatieve manier om een doc-document in.

  • In het Word-programma wordt een open doc-document in een bestand opgeslagen met de opdracht "opslaan als", selecteer een opslagpad, geef een naam op en wijs het een pdf-formaat toe.
  • We slaan het document op in pdf-formaat.

    keuze van pdf-formaat
    keuze van pdf-formaat
  • Open vervolgens het pdf-bestand via Photoshop. Ons voorbeeld gebruikt één pagina per pdf-bestand. Overigens kan deze methode worden gebruikt om documenten met meerdere pagina's te converteren.
  • In het geval van documenten met meerdere pagina's, zal het pdf-bestand meerdere pagina's hebben. Omdat er in ons voorbeeld één pagina is, selecteren we deze en openen we deze.
  • We hebben een PDF-document geopend. In Photoshop kun je het een beetje corrigeren. Verplaats bijvoorbeeld onze frame- en afbeeldingsgrootte een beetje naar het midden. Het wijzigen van de grootte van de afbeelding is mogelijk door in het contextmenu in de kop van de afbeelding het item "Afbeeldingsgrootte" en "Canvasgrootte" te selecteren.

    Doekformaat in photoshop
    Doekformaat in photoshop
  • In het item "Canvasformaat" is het mogelijk om een nieuwe afbeeldingsgrootte in lengte en breedte op te geven.
  • Om de gecorrigeerde afbeelding op te slaan, slaat u het bestand op via de menu-items "Bestand" en "Opslaan".
  • Geef bij het opslaan het pad op om het bestand op te slaan, nadat u eerder de jpg-optie in het veld "Bestandstype" hebt geselecteerd.
  • In het volgende venster "JPEG Settings" kun je de beeldkwaliteit aanpassen.

Waarom kies ik voor deze methode?

Deze methode handhaaft een zeer goede beeldkwaliteit met een redelijk goede resolutie (ongeveer 300 ppi). Dit is een redelijk goed beeld, omdat veel externe programma's de kwaliteit op 72 pixels per inch of 96 pixels per inch houden. In ons geval slaat Word het document standaard op met 300 pixels per inch. Op deze manier kunt u met het Photoshop- en PDF-formaat elk document converteren van doc-formaat naar jpg-formaat.

Conversiemethode met FineReader

  • Via Word slaan we het bestand op in pdf-formaat volgens het hierboven in de tekst aangegeven principe.
  • Open het PDF-bestand via het menu-item "Bestand" en "Open PDF of Afbeelding".
  • Na openen via het menu-item "Bestand" en "Pagina's opslaan als afbeeldingen" sla het bestand op in jpg-formaat.

    Werken in FineReader
    Werken in FineReader

Een dergelijke conversie zal veel tijd besparen bij het werken met grote hoeveelheden gegevens in doc-formaat. Bovendien is informatie in jpg-formaat handiger om op te slaan, aangezien ze niet onderhevig zijn aan wijzigingen in de tekst in jpg-formaat.

Aanbevolen: