Hoe Rijen In Een Tabel In Excel Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Rijen In Een Tabel In Excel Toe Te Voegen
Hoe Rijen In Een Tabel In Excel Toe Te Voegen

Video: Hoe Rijen In Een Tabel In Excel Toe Te Voegen

Video: Hoe Rijen In Een Tabel In Excel Toe Te Voegen
Video: Excel || Invoegen Lege Rijen In Een Tabel 2024, April
Anonim

Excel is een spreadsheetprogramma gemaakt door Microsoft Corporation. Excel is opgenomen in de suite van kantoortoepassingen Microsoft Office van de gelijknamige fabrikant. Tegenwoordig is het programma een van de meest gevraagde kantoortoepassingen.

Excel
Excel

Microsoft Excel-versies

Sinds 1988 begon het Microsoft Excel-programma zijn geschiedenis, de eerste versie heette Excel 2.0 voor Windows, de volgende versie werd uitgebracht in 1990 - Excel 3.0, enz. Elke 1-2 kwam er een nieuwe versie van Excel uit, met elke volgende versie heeft het programma meer en meer mogelijkheden. Het laatste programma verscheen in 2018, als onderdeel van de kantoorsuite Microsoft Office 2019. In totaal zijn er 19 versies van Excel uitgebracht.

Microsoft Excel-bereik

Het programma heeft de meest uiteenlopende toepassingen:

  • Excel is een kant-en-klare tabel, dus het wordt vaak gebruikt zonder het gebruik van complexe berekeningen, waarbij eenvoudige documenten worden gemaakt met een tabelvorm, bijvoorbeeld: planningen, prijslijsten;
  • Door verschillende grafieken en grafieken te maken, kan Excel eenvoudig grafieken en grafieken maken op basis van de ingevoerde gegevens.
  • Excel is enorm populair geworden, niet alleen onder accountants en kantoorpersoneel, maar ook onder gewone gebruikers, vanwege de eenvoud voor het maken van berekeningen, of het nu gaat om kostenbeheersing of het maken van een schatting voor appartementrenovatie.
  • Studenten en scholieren gebruiken het programma vaak om tijdens het leerproces de nodige berekeningen te maken.
  • Geen enkele boekhoudafdeling kan zonder Excel, tegenwoordig is dit een van de belangrijkste programma's voor het maken en verwerken van documenten.
  • Met een zekere vaardigheid kan Excel als database worden gebruikt, maar het heeft natuurlijk niet alle functionaliteit van een volwaardige database.

En dit is geen volledige lijst met opties voor het gebruik van dit programma.

Tafelmogelijkheden

Excel is na het starten een lege tabel die kolommen en rijen bevat, die op hun beurt cellen bevatten.

Beeld
Beeld

De hoogte van de rijen en de breedte van de cellen zijn aanvankelijk hetzelfde voor de hele tabel, maar ze kunnen eenvoudig worden gewijzigd door de muis over de rand van de tabel te slepen. Zo kunt u de tafel met een zekere nauwkeurigheid aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Beeld
Beeld

Er zijn ook momenten waarop u meerdere rijen aan een tabel moet toevoegen. Laten we vervolgens eens nader bekijken hoe u dit kunt doen.

Rijen toevoegen aan Excel

Er zijn verschillende manieren om rijen toe te voegen aan een Excel-spreadsheet. Laten we eens kijken naar het eenvoudigste en meest populaire voorbeeld:

Voorbeeld. Er is een bepaalde tabel:

Beeld
Beeld

We moeten nog een regel "Patroniem" invoegen na "Achternaam" en voor "Positie".

Selecteer hiervoor de hele regel door de muiscursor aan het begin van de regel te plaatsen en met de linkermuisknop te klikken.

Beeld
Beeld

Vervolgens drukken we op de toetscombinatie "Ctrl +", dat is alles, de regel wordt toegevoegd.

Aanbevolen: