Een Segment Uit Een Videobestand Knippen

Inhoudsopgave:

Een Segment Uit Een Videobestand Knippen
Een Segment Uit Een Videobestand Knippen

Video: Een Segment Uit Een Videobestand Knippen

Video: Een Segment Uit Een Videobestand Knippen
Video: Fragment knippen uit Youtube video 2024, April
Anonim

De harde schijf staat bekend als groot, maar niet rubberachtig. En als een videobestand van een uur ruimte inneemt en je hebt precies anderhalve minuut nodig van dit bestand, dan is er maar één uitweg: het gewenste deel van het bestand nemen en knippen. En misschien andersom, een mooie video kan in een paar minuten worden verwend, wanneer de hand van de operator trilde. De uitweg is hetzelfde - knip een deel van het bestand uit.

Een segment uit een videobestand knippen
Een segment uit een videobestand knippen

Noodzakelijk

  • Video bestand
  • VirtualDub-programma

instructies:

Stap 1

Open de video in VirtualDub. Druk op de traditionele sneltoets Ctrl + O, in het venster dat verschijnt, klik met de linkermuisknop op het bestand waaruit u een fragment wilt knippen en klik vervolgens op de knop "Openen".

Stap 2

Ongeacht of u een segment van de video moet verwijderen of juist moet opslaan, verplaats de cursor naar het eerste frame van dit videosegment. Om door het videobestand te bladeren, kunt u eenvoudig de schuifregelaar onder aan het programmavenster slepen. Gebruik de cursortoetsen voor een nauwkeurigere navigatie. Druk op de pijl naar rechts om één frame vooruit te gaan. Druk op de pijl naar links om één frame terug te gaan.

Stap 3

Stel het begin van de selectie in met de opdracht Set Selection Start in het menu Bewerken.

Stap 4

Verplaats de cursor naar het laatste frame van het videofragment waarin u geïnteresseerd bent en stel het einde van de selectie in met de opdracht Set Selection End uit het menu Bewerken.

Stap 5

Klik in het videomenu met de linkermuisknop op het item Volledige verwerkingsmodus. Doe hetzelfde in het menu Audio.

Stap 6

Als u het fragment hebt geselecteerd dat u gaat verwijderen, drukt u op de Delete-toets.

Stap 7

Sla de video op met de opdracht Opslaan als AVI in het menu Bestand. Geef in het geopende venster de locatie op de schijf op waar de video zal worden opgeslagen, typ de bestandsnaam en klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Als de video waaruit je wilt knippen in een VOB-container zit, is het nog makkelijker. U kunt DVD Cutter gebruiken om secties uit VOB-bestanden te knippen. Het enige dat u hoeft te doen, is er een bestand in openen, het begin van het gewenste fragment zoeken en op de knop Start instellen klikken. Zoek vervolgens het einde van het gewenste fragment en klik op de knop Set End. Klik op de knop Selectie opslaan, geef de naam op van het bestand dat moet worden opgeslagen. Het geknipte fragment wordt opgeslagen als hetzelfde VOB-bestand. Net als de VirtualDub-editor is dit programma gratis.

Aanbevolen: