Een Schijf Formatteren Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Bij Het Opstarten
Een Schijf Formatteren Bij Het Opstarten

Video: Een Schijf Formatteren Bij Het Opstarten

Video: Een Schijf Formatteren Bij Het Opstarten
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om uw harde schijf te formatteren voordat u het besturingssysteem laadt. Helaas hebben de meeste van hen specifieke schijven of USB-sticks nodig.

Een schijf formatteren bij het opstarten
Een schijf formatteren bij het opstarten

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als u een schijf hebt met de installatiebestanden van Windows XP, Vista of Seven, gebruik deze dan om het proces van het formatteren van de harde schijf uit te voeren. Plaats deze schijf in uw dvd-station en zet uw computer aan. Druk op de Delete-toets om het BIOS-menu te openen. Ga nu naar het menu Prioriteit opstartapparaat. Zoek First Boot Device, druk op Enter en selecteer het gewenste dvd-station.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op door op de F10-toets te drukken. Na een tijdje verschijnt het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd op het scherm. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord om door te gaan met opstarten vanaf de geïnstalleerde schijf. Als u een schijf gebruikt met het besturingssysteem Windows XP, volg dan het menu van het draaiende programma totdat een blauw venster verschijnt met drie opties om verder te werken. Druk op de R-toets om de herstelconsole te openen.

Stap 3

Na een tijdje wordt de opdrachtregel geopend. Voer de opdrachtlijstschijf in en druk op de Enter-toets. Dit is nodig om de aangesloten harde schijven te bekijken. Voer nu het commando select disk 1 in om de eerste harde schijf te selecteren. Typ lijstpartitie. Het systeem zal een lijst met bestaande partities weergeven. Zoek uit welke u moet opmaken en voer het opdrachtformaat T G in. In dit geval is G de letter van de overeenkomstige sectie. Wacht tot het formatteringsproces is voltooid en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Als u schijven met het besturingssysteem Windows Vista of Seven gebruikt, wacht dan na het starten van het installatieprogramma tot het menu met het item "Geavanceerde herstelopties" verschijnt. Open het en selecteer de optie Windows Command Prompt. Herhaal de stappen in de derde stap om de gewenste harde schijfpartitie te formatteren. Onthoud dat u alle schijven kunt gebruiken waarmee u toegang hebt tot de opdrachtregel.

Aanbevolen: