De Helderheid Van De Monitor Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van De Monitor Aanpassen
De Helderheid Van De Monitor Aanpassen

Video: De Helderheid Van De Monitor Aanpassen

Video: How To Adjust Screen Brightness In Windows 10 2022, December
Anonim

Uw ogen worden zwaar belast als u de hele tijd op een computer werkt. Daarom is het de moeite waard om vaker afgeleid te worden door vreemde zaken, even te onderbreken en de juiste beeldinstellingen op het scherm in te stellen.

De helderheid van de monitor aanpassen
De helderheid van de monitor aanpassen

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor de monitor (laptopscherm). Een zichzelf respecterende fabrikant zal belangrijke parameters als het aanpassen van beeldparameters zeker niet uit het oog verliezen. De instructies moeten een gedetailleerde beschrijving bevatten van de procedure voor het aanpassen van het beeldscherm via het ingebouwde menu.

Stap 2

Pas het beeldscherm aan met behulp van het menu. Open het monitormenu met behulp van de knoppen op de behuizing. Onderzoek de punten en zoek het gedeelte voor het aanpassen van de helderheid. Stel de helderheid van het scherm in op een acceptabel niveau. Installeer geen scherm dat te helder of te zwak is - het is even schadelijk voor de ogen.

Stap 3

Download speciale hulpprogramma's voor beeldaanpassing van internet. Moderne fabrikanten van videoadapters hebben speciale software voor het aanpassen van het beeld op de driverschijf. Het is ook vermeldenswaard dat sommige hulpprogramma's te vinden zijn op de officiële websites van monitorfabrikanten. Zoals de praktijk laat zien, kun je met behulp van videokaartstuurprogramma's ook de helderheid van de monitor aanpassen.

Stap 4

Ga naar de instellingen van de voeding om belangrijke punten aan te passen: systeemacties bij het uitschakelen van de stroom (relevant voor laptops), wachttijd, acties bij lange inactiviteit van de computer, etc. In het instellingenvenster vindt u zeker de mogelijkheid om het helderheidsniveau naar eigen goeddunken te wijzigen.

Stap 5

Let bij het aanpassen van de instellingen voor het dimmen en vervolgens uitschakelen van het beeldscherm op de overige instellingen. Wanneer u sommige processen op de computer uitvoert, wordt het niet aanbevolen om deze te laten "slapen". Als u alle wijzigingen op de monitor leuk vindt, start u de pc opnieuw op om alle parameters in het systeem op te slaan.

Populair per onderwerp