Hoe Een Foto Verscherpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Verscherpen?
Hoe Een Foto Verscherpen?

Video: Hoe Een Foto Verscherpen?

Video: Hoe Een Foto Verscherpen?
Video: Een foto scherper maken met Slim verscherpen (Photoshop) 2024, April
Anonim

De scherpte van de contouren van een foto bepaalt direct hoe we een foto waarnemen. Hoe scherper de omtreklijn, hoe duidelijker en expressiever de foto wordt weergegeven. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw foto te verscherpen. De eenvoudigste en meest betaalbare is echter om het Adobe Photoshop-programma te gebruiken.

Hoe een foto verscherpen?
Hoe een foto verscherpen?

instructies:

Stap 1

Open de foto die je wilt verwerken in Adobe Photoshop. Controleer of de fotolaag is geblokkeerd. Houd er rekening mee dat niet elke foto met deze methode kan worden verbeterd. Als de foto bijvoorbeeld erg onscherp is, helpt deze functie niet.

Stap 2

Selecteer de hele foto door op ctrl + A te drukken. In sommige gevallen kan dit niet worden gedaan. Maar merk je ineens dat het filter geen effect heeft op de foto, selecteer dan alles en herhaal de actie.

Stap 3

Ga naar het tabblad "filters", dat zich bovenaan het scherm bevindt. Hier zijn alle filters verzameld die voor u beschikbaar zijn voor het verwerken van een foto. Zoek het gedeelte 'Scherpte' tussen de filters.

Stap 4

In de sectie Scherpte zijn we geïnteresseerd in contourscherpte. Selecteer Verscherpen Onscherp maken. Er gaat een menu voor je open met daarin een stukje van de foto. Deze site werkt als een lens. Dat wil zeggen, u kunt het over de foto verplaatsen en de contouren zien terwijl u inzoomt.

Beeld
Beeld

Stap 5

We hebben de mogelijkheid om het effect, de straal en de drempel aan te passen. "Effect" bepaalt de scherpte van grote contouren. "Radius" bepaalt de scherpte van kleine contouren, of, laten we zeggen, de helderheid van elk punt. Drempel geeft aan in hoeverre de omtrek kan worden vervaagd of het vervagingseffect kan worden afgevlakt. Gebruik de schuifregelaars om het gewenste niveau van filterimpact op de foto in te stellen. Missie volbracht!

Aanbevolen: