Hoe USB HDD Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe USB HDD Te Formatteren
Hoe USB HDD Te Formatteren

Video: Hoe USB HDD Te Formatteren

Video: Hoe USB HDD Te Formatteren
Video: 5 minuten: Formatteren externe harde schijf op MAC | May2Learn 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een USB-station te formatteren wordt vaak veroorzaakt door het feit dat het net is gekocht en het bestandssysteem moet worden gewijzigd, of door het feit dat het moet worden verkocht en de gegevens volledig moeten worden gewist voordat het wordt verkocht. Hoe het ook zij, het werken met een USB-schijf verschilt vrijwel niet van een gewone HDD.

Hoe USB HDD te formatteren
Hoe USB HDD te formatteren

instructies:

Stap 1

Om de USB-schijf te formatteren, moet u ervoor zorgen dat de stroom niet is losgekoppeld voordat u deze handeling voltooit. Zorg er daarom voor dat als u een laptop gebruikt, deze is aangesloten en de batterij is opgeladen. Anders, als het formatteren niet tot het einde is voltooid, wordt aanbevolen om het opnieuw uit te voeren.

Stap 2

Bepaal het doel van de opmaak. Het formatteren is snel en volledig. Het verschil tussen deze modi is dat snel formatteren normaal gesproken gegevens verwijdert en, indien nodig, het partitieformaat opnieuw opbouwt (bijvoorbeeld van FAT32 naar NTFS). Bij volledige opmaak worden gegevens op de meest zorgvuldige manier gewist. Bovendien wordt een volledige uitlezing van de harde schijfpartitie uitgevoerd.

Stap 3

Bedenk ook hoeveel vrije tijd je beschikbaar hebt. Samen nemen volledige opmaakbewerkingen behoorlijk veel tijd in beslag. Met de snelste USB-verbinding (meestal hebben externe harde schijven 2 USB-kabels, en in dit geval betekent dit dat beide zijn aangesloten en andere USB-kanalen niet bezig zijn met gegevensoverdracht), kan het formatteren van 500 GB vier en een half duren. uur …

Stap 4

Ga naar het menu "Start" en selecteer "Deze computer", of gebruik een vergelijkbare snelkoppeling op het bureaublad (indien beschikbaar). Selecteer uw USB HDD in de lijst met schijven. Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteer het menu-item "Formatteren".

Stap 5

Stel de opmaakopties in het venster dat verschijnt in. Het wordt echter niet aanbevolen om de clustergrootte te wijzigen als u dit niet begrijpt. Tegelijkertijd is het in de meeste gevallen handiger om het bestandssysteem in de "NTFS"-modus te zetten, omdat het ondersteunt bestandsgroottes van meer dan 4 gigabyte, wat het FAT-systeem niet kan.

Stap 6

Vink het vakje naast 'Snel formatteren' aan als je een snelle formatteringsoptie nodig hebt. Klik vervolgens op de knop "Start" en wacht tot het einde van de bewerking.

Aanbevolen: