Hoe Het Configuratiescherm In Windows Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Configuratiescherm In Windows Te Openen
Hoe Het Configuratiescherm In Windows Te Openen

Video: Hoe Het Configuratiescherm In Windows Te Openen

Video: Hoe Het Configuratiescherm In Windows Te Openen
Video: How to: Windows 8.1 Instellingen en configuratiescherm 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kan de gebruiker bijna alle componenten en apparaten aanpassen zodat ze voldoen aan de behoeften en u comfortabel op uw computer kunt werken. Het "Configuratiescherm" is alleen bedoeld om toegang te krijgen tot de tools voor het aanpassen van de kenmerken en het uiterlijk van verschillende componenten.

Hoe het Configuratiescherm in Windows te openen
Hoe het Configuratiescherm in Windows te openen

instructies:

Stap 1

Toegang tot het "Configuratiescherm" is via het menu "Start". Als u de klassieke stijl voor het menu "Start" op uw computer hebt geselecteerd, drukt u op de knop "Start" of de Windows-toets op het toetsenbord en klikt u met de linkermuisknop op de regel "Instellingen", selecteert u het item "Configuratiescherm" in het submenu. Als u de vereenvoudigde stijl voor het menu Start gebruikt, is het item op het Configuratiescherm onmiddellijk beschikbaar. Klik erop met de linkermuisknop en wacht tot het gewenste venster wordt geopend.

Stap 2

Het "Configuratiescherm" kan op verschillende manieren worden weergegeven. Als het een klassieke weergave heeft, worden alle componenten die beschikbaar zijn voor de gebruiker weergegeven in de vorm van een lijst (of pictogrammen). Als het "Configuratiescherm" een categorieweergave heeft, worden alle componenten in semantische groepen gesorteerd.

Stap 3

De categorie Uiterlijk en thema's bevat bijvoorbeeld componenten die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van het bureaublad, mappen die op uw computer worden geopend en het uiterlijk van de taakbalk en het startmenu. Het verschil tussen de klassieke weergave en de categorieweergave zit niet alleen in de manier waarop de componenten worden weergegeven. Wanneer u per categorie door het Configuratiescherm bladert, heeft u niet alleen toegang tot de componenten zelf, maar ook tot de taken die typisch zijn om ermee te werken.

Stap 4

Om van de ene weergave naar de andere over te schakelen, vindt u in het linkerdeel van het venster op het typische takenpaneel de regelknop "Overschakelen naar klassieke weergave / Overschakelen naar categorieweergave". Om beter te begrijpen welke veranderingen plaatsvinden, drukt u meerdere keren op de knopregel door er met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 5

Elk onderdeel op het Configuratiescherm wordt geopend in een apart dialoogvenster. U kunt een onderdeel op verschillende manieren openen. De eerste optie: verplaats de cursor naar het gewenste pictogram en klik erop met de linkermuisknop. Tweede optie: verplaats de cursor naar het pictogram, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht "Openen" in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: