Hoe Het Nvidia-configuratiescherm Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nvidia-configuratiescherm Te Openen
Hoe Het Nvidia-configuratiescherm Te Openen

Video: Hoe Het Nvidia-configuratiescherm Te Openen

Video: Hoe Het Nvidia-configuratiescherm Te Openen
Video: De beste Nvidia Control Panel instellingen 2024, April
Anonim

Met het nvidia videografisch bedieningspaneel kunnen gebruikers van pc's automatisch stuurprogramma-updates van de grafische kaart ontvangen.

Hoe het nvidia-configuratiescherm te openen
Hoe het nvidia-configuratiescherm te openen

Het Nvidia-configuratiescherm, of met andere woorden Nvidia Update, is universele software waarmee gebruikers van pc's met een geïnstalleerde videokaart van Nvidia deze kunnen beheren, middelen op een optimale manier kunnen toewijzen, stuurprogramma's kunnen bijwerken, enz. Deze software werkt uitstekend op GeForce en ION GPU's voor zowel personal computers als laptops. In het geval dat deze software niet op uw computer is geïnstalleerd, kan deze eenvoudig worden gedownload van de officiële site van Nvidia. In het configuratiescherm kan de gebruiker zelfstandig de nodige instellingen specificeren. Start of deactiveer bijvoorbeeld Nvidia Update, stel de frequentie van controles op updates in. U kunt waarschuwingen voor bètastuurprogramma's voor uw Nvidia grafische kaart in- of uitschakelen en u kunt zelfs gameprofielen bewerken.

Het Nvidia-configuratiescherm starten

Helaas kunnen sommige gebruikers, zelfs degenen met het Nvidia-configuratiescherm, het niet vinden, wat betekent dat ze de instellingen van de grafische kaart niet goed kunnen aanpassen. Er zijn twee eenvoudige manieren om dit bedieningspaneel te openen. De eerste manier is dat de gebruiker gewoon met de rechtermuisknop op een lege ruimte van het bureaublad hoeft te klikken en in het contextmenu dat verschijnt het item "Nvidia-configuratiescherm" ("Nvidia-configuratiescherm") hoeft te selecteren. De tweede methode is niet minder eenvoudig dan de eerste. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de afbeelding in het systeemvak (pijl in de rechterbenedenhoek van het scherm). Na het klikken worden alle logo's van de programma's die in de lade worden uitgevoerd, geopend. Om het Nvidia-configuratiescherm te starten, moet u op het bijbehorende pictogram (Nvidia-logo) klikken.

Problemen met het Nvidia-configuratiescherm

Sommigen hebben mogelijk een groot probleem: het bedieningspaneel van de bestuurder gaat niet open. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. Ten eerste, als u programma's op uw computer hebt geïnstalleerd waarmee u de monitor rechtstreeks kunt bedienen, moeten deze worden verwijderd. Ze blokkeren rechtstreeks de werking van het Nvidia-configuratiescherm en kunnen niet worden gebruikt. Ten tweede wordt het configuratiescherm mogelijk niet geopend als hardwareversnelling op de computer is uitgeschakeld. Het kan worden ingeschakeld in de schermeigenschappen. Last but not least, het Driver Control Panel wordt mogelijk niet gestart als de Nvidia Display Driver Service is uitgeschakeld. Om het in te schakelen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, het item "Administratieve hulpmiddelen" selecteren en het veld "Services" zoeken. Als deze service is uitgeschakeld, moet u deze automatisch laten starten.

Aanbevolen: