Hoe Het Configuratiescherm Te Openen Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe Het Configuratiescherm Te Openen Vanaf De Opdrachtregel
Hoe Het Configuratiescherm Te Openen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Hoe Het Configuratiescherm Te Openen Vanaf De Opdrachtregel

Video: Hoe Het Configuratiescherm Te Openen Vanaf De Opdrachtregel
Video: Configuratiescherm openen 2024, April
Anonim

Het starten van het "Configuratiescherm" of de noodzakelijke elementen ervan vanaf de opdrachtregel in het Microsoft Windows-besturingssysteem behoort tot de categorie bewerkingen voor ontwikkelaars en is bedoeld voor "intern gebruik". Deze procedure kan echter ook door een gewone gebruiker worden uitgevoerd.

Hoe het configuratiescherm te openen vanaf de opdrachtregel
Hoe het configuratiescherm te openen vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van Microsoft Windows op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het starten van "Configuratiescherm" vanaf de opdrachtregel uit te voeren. Voer de waarde cmd in het tekstvak van het zoekvak in.

Stap 2

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Zoeken" te klikken. Roep het contextmenu van de gevonden opdrachtinterpretertoepassing op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Specificeer de opdracht "Als administrator uitvoeren" en klik op de knop "Doorgaan" om uw keuze te bevestigen in het systeemverzoekvenster dat wordt geopend (indien nodig).

Stap 4

Voer control.exe in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in om het paneel te starten, of selecteer de vereiste componenten en start ze met de speciale syntaxis: control.exe / naam applet_name.

Stap 5

Houd er rekening mee dat in versies vóór Vista *.cpl-extensies werden gebruikt om geselecteerde items in het Configuratiescherm te starten, die in latere versies van Windows waren gekoppeld aan de zogenaamde. De "canonieke namen" van applets. Bovendien bestaan bepaalde paneelcomponenten uit meerdere tabbladen, wat het gebruik van een speciaal tabbladindexnummer in de opdrachtsyntaxis impliceert: control applet_name,, tab_pointer.

Stap 6

Gebruik speciale correlatietabellen voor cpl-bestanden met "canonieke namen", vrij verspreid door Microsoft op internet, of voer de volgende waarden in het tekstveld van de opdrachtregel in: - control.exe sysdm.cpl (voor Windows XP en eerder) of - control sysdm.cpl,, 1 (voor Windows Vista en later) - om de applet Systeemeigenschappen te starten; - control.exe userpasswords.cpl (voor Windows XP en eerder) of - control sysdm.cpl,, 3 (voor Windows Vista en later) om de applet Gebruikersaccounts te starten.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de geselecteerde opdracht door op de softkey met het label Enter te drukken.

Aanbevolen: