Waar Het Configuratiescherm Te Vinden In Windows 8

Inhoudsopgave:

Waar Het Configuratiescherm Te Vinden In Windows 8
Waar Het Configuratiescherm Te Vinden In Windows 8

Video: Waar Het Configuratiescherm Te Vinden In Windows 8

Video: Waar Het Configuratiescherm Te Vinden In Windows 8
Video: Windows 8 Control Panel - How to Find It - Category View and Icon View 2024, April
Anonim

De gebruikersinterface van het nieuwe Windows 8-besturingssysteem is vrij ongebruikelijk. Er is geen standaard "Start"-menu van waaruit u toegang hebt tot alle software die op uw computer is geïnstalleerd. Dus een gebruiker die net een laptop met een G8 heeft ontvangen, weet niet eens waar het bedieningspaneel te vinden is.

Waar het Configuratiescherm te vinden in Windows 8
Waar het Configuratiescherm te vinden in Windows 8

Al het werk van een computer wordt bestuurd door een groot en complex pakket van verschillende programma's en systeembibliotheken, dat een "besturingssysteem" wordt genoemd. Ontwikkelaars maken niet alleen het besturingssysteem zelf (de "as" op het professionele argo van systeembeheerders), maar brengen ook voortdurend updates uit die de werking van het systeem verbeteren, evenals hun nieuwe versies. Elke versie vertegenwoordigt een verdere ontwikkeling van de software, en de "as" wordt beter, perfecter en ermee werken - veiliger.

Windows: van versie naar versie

Vóór de komst van grafische besturingssystemen kenden gebruikers alleen controle via de opdrachtregel, dat wil zeggen dat de interface op tekst was gebaseerd. De programma's zagen er nogal armoedig uit en het werken op een computer met DOS (Disk Operating System) was moeilijk en vereiste een grote bagage aan speciale kennis en vaardigheden. Het eerste echt grafische besturingssysteem van Microsoft heeft een revolutie teweeggebracht in de computer-naar-gebruiker-ervaring. Het was de beroemde Windows'95.

Werken met een computer is veel gemakkelijker en handiger geworden, zodat elke huisvrouw die de nieuwe interface heeft begrepen, de mogelijkheid heeft om ermee te communiceren. Het bleek echter niet zo moeilijk te zijn en de ontwikkelaars, geïnspireerd door het succes van hun geesteskind, creëerden de een na de ander verschillende nieuwe versies, zowel voor professionele behoeften als voor algemeen gebruik.

Sommige van de nieuwe versies verschilden enigszins van de vorige en de overgang ernaar was pijnloos. Maar Windows Vista bleek heel ongebruikelijk te zijn en er kwam een golf van kritiek op. Windows 7 is tot nu toe zeer succesvol geworden, zelfs nadat de ondersteuning in de nabije toekomst is stopgezet, heeft het grotendeels de functies van de Vista-interface behouden, en nu is het de beurt aan een nieuwe trend - Windows 8.

Windows 8 - de volgende stap naar uitmuntendheid

De interface van het nieuwe systeem is fundamenteel anders dan alle eerdere Microsoft-producten en daarom lijkt het misschien buitengewoon ongebruikelijk, wat in feite overeenkomt met de waarheid. Er is niets bekend van de vorige versies van het Start-menu - het werd vervangen door een handig startscherm, waarop pictogrammen van veelgebruikte applicaties worden geplaatst in de vorm van prachtige geanimeerde tegels, alleen u hoeft ze daar te plaatsen, in tegenstelling tot de automatisering van het menu Start, moet u handmatig doen. En alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, blijven verborgen. Ook degene die service en standaard worden genoemd.

Om bijvoorbeeld een veelgebruikt configuratiescherm te vinden, moet u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het startscherm klikken en vervolgens op het pictogram "Alle programma's" klikken dat onderaan het scherm verschijnt. In de lijst die verschijnt met icoontjes, vind je ook het controlepaneel terug.

Een standaard, pijnlijk vertrouwd bureaublad wordt geopend samen met een bedieningspaneel. Nu kunt u eenvoudig alle benodigde instellingen en andere manipulaties maken en het paneel sluiten. Trouwens, het bureaublad in Windows 8 is nergens heen gegaan, maar het bestaat als een applicatie, die ook toegankelijk is vanaf het startscherm. Het werd in het nieuwe systeem gelaten om redenen van compatibiliteit van oude bekende programma's met het nieuwe besturingssysteem.

Aanbevolen: