Het Configuratiescherm Starten Vanaf De Opdrachtregel Command

Inhoudsopgave:

Het Configuratiescherm Starten Vanaf De Opdrachtregel Command
Het Configuratiescherm Starten Vanaf De Opdrachtregel Command

Video: Het Configuratiescherm Starten Vanaf De Opdrachtregel Command

Video: configuratiescherm windows 7 in windows 10 2022, December
Anonim

De opdrachtregel is beschikbaar in elke versie van Windows, maar wordt zelden gebruikt. Soms hoeft u alleen de opdrachtregel te gebruiken. Waarschijnlijk zijn velen in een situatie terechtgekomen waarin alle pictogrammen op het bureaublad verdwijnen, het is onmogelijk om de taakbeheerder te bellen of het programma te starten. Dit kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van virussen op de computer of een onjuiste werking van Windows. Dan is het bedieningspaneel niet op de gebruikelijke manier toegankelijk. Dat is wanneer de Windows-opdrachtregel van pas komt.

Het configuratiescherm starten vanaf de opdrachtregel command
Het configuratiescherm starten vanaf de opdrachtregel command

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Voordat u de opdrachtregel gebruikt, moet u dit onderdeel eerst inschakelen. Klik op de opdracht "Start", selecteer vervolgens "Alle programma's", selecteer in de lijst met programma's "Accessoires". Zoek het item "Opdrachtregel", klik er met de rechtermuisknop op. Er wordt een contextmenu geopend waarin u "Als administrator uitvoeren" selecteert. Er wordt een opdrachtprompt geopend.

Stap 2

Houd er rekening mee dat wanneer u gegevens invoert op de opdrachtregel, het erg belangrijk is dat u de tekens nauwkeurig invoert en de toetsenbordindeling strikt in acht neemt. Als er een hoofdletter "C" is geschreven, moet u dus een hoofdletter invoeren via de Caps Lock-toets.

Stap 3

Houd er rekening mee dat het helemaal niet nodig is om de opdracht op het toetsenbord te typen, u kunt de opdracht gewoon kopiëren, vervolgens met de rechtermuisknop klikken in het opdrachtregelvenster en de opdracht "Plakken" selecteren in het contextmenu. Druk vervolgens op "Enter". Typ of kopieer de opdracht Configuratiescherm in het venster dat verschijnt. Daarna zal het "Configuratiescherm" starten. Alle componenten van het Windows Configuratiescherm zijn hier beschikbaar.

Stap 4

Nu voor de belangrijkste componenten van het "Configuratiescherm afzonderlijk". Voer controle / naam Microsoft.OfflineFiles in om de beheercomponent uit te voeren. Om de firewallcomponent van het besturingssysteem te starten, voert u controle / naam Microsoft.BiometricDevices in. Om het systeem naar een eerdere staat te herstellen, voert u de opdracht control / name Microsoft.WindowsFirewall in. Voor het configureren van het datum- en tijdbedieningspaneel moet u de opdracht Datum en tijd invoeren.

Stap 5

Het volgende onderdeel van het "Configuratiescherm" is "Apparaatbeheer". Het is belangrijk om de opdracht te kennen om de "Apparaatbeheerder" te bellen met behulp van de opdrachtregel, want heel vaak wanneer het besturingssysteem met problemen werkt, is het de "Apparaatbeheerder" die niet op de standaard manier start. Ga naar Apparaatbeheer om Apparaatbeheer te starten. Deze componenten zijn voldoende om toegang te krijgen tot de meeste functies van het besturingssysteem.

Populair per onderwerp