Hoe Bepaal Je De Grootte Van Je Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je De Grootte Van Je Monitor
Hoe Bepaal Je De Grootte Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Grootte Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Grootte Van Je Monitor
Video: Vergelijking grootte en resolutie 24"- en 27"-monitoren van EIZO 2024, April
Anonim

De monitor speelt een belangrijke rol: de grootte, schermresolutie - dit alles heeft invloed op de beeldkwaliteit, de helderheid van het beeld, de tekening. Het is eenvoudig om de schermresolutie te achterhalen. Deze informatie wordt opgeslagen in de computer. U kunt ook de schermresolutie naar wens wijzigen. En hoe weet je de grootte van de monitor, de diagonaal? De computer beschikt niet over deze informatie.

Hoe bepaal je de grootte van je monitor
Hoe bepaal je de grootte van je monitor

Noodzakelijk

het internet

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen hoe groot je monitor is. Dit kan allereerst door naar de documenten te kijken. Het model is geregistreerd in het paspoort, de diagonaal is aangegeven. Als het paspoort kwijt is, is het ook niet moeilijk om de maat te achterhalen. Om dit te doen, voert u in de zoekbalk van een zoekmachine, of het nu Google, Yandex, Rambler of een andere zoekmachine is, de naam van uw model in. Het wordt aangegeven op de monitor zelf. De zoekopdracht biedt u verschillende online winkels, die noodzakelijkerwijs de kenmerken en afmetingen van de verkochte apparatuur plaatsen. Zoek uw model en bekijk de monitormaat.

Stap 2

Een andere manier is om de specialisten te vragen. Ga ook op internet naar elk forum dat is gewijd aan computertechnologie. Stel een vraag met vermelding van uw monitormodel en u krijgt antwoord. U kunt een vraag stellen op de officiële website van de fabrikant. Zoek hiervoor de gewenste site op via de zoekfunctie. Ga ernaartoe en stuur een e-mail naar support. Op dit moment zijn er veel vergelijkbare diensten op internet waarmee u zonder problemen vragen kunt stellen en volledige antwoorden kunt krijgen.

Stap 3

Of je kunt de methode van de oude grootvader gebruiken. Neem een liniaal of kleermakerslint en meet de afstand van de ene hoek van de monitor tot de andere. Reken dan centimeters om naar inches. Een inch is 2,54 centimeter. Alleen hier kan er een kleine fout zijn. Sommige fabrikanten geven de diagonaal aan bij de buitenste hoeken van de monitor, anderen aan de binnenste hoeken. Sommigen adviseren u om aandacht te besteden aan de nummers die op de naam van elk model staan. Als het eerste cijfer een 9 is, heeft de monitor een diagonaal van 19 inch, 7 - 17. U kunt controleren of dit zo is. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de grootte van de monitor te achterhalen, omdat alle relevante informatie zonder problemen op internet of de monitordocumentatie kan worden bekeken.

Aanbevolen: