Hoe Bepaal Je De Resolutie Van Je Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Bepaal Je De Resolutie Van Je Monitor
Hoe Bepaal Je De Resolutie Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Resolutie Van Je Monitor

Video: Hoe Bepaal Je De Resolutie Van Je Monitor
Video: Howto: Schermresolutie aanpassen 2024, Mei
Anonim

Wanneer het besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt de resolutie van het beeldscherm automatisch aangepast. Als de resolutie laag is, zijn de pictogrammen op het bureaublad en de geopende vensters te groot. Niet iedereen zal genieten van het menu Start, dat de helft van de monitor beslaat of een venster dat niet op het scherm past.

Hoe bepaal je de resolutie van je monitor
Hoe bepaal je de resolutie van je monitor

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

De resolutie van je monitor bepalen en naar wens aanpassen is eenvoudig. Ga hiervoor naar het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Als uw besturingssysteem Windows XP is, moet u in het geopende venster het tabblad "Beeldscherm" selecteren.

Stap 2

Er wordt een dialoogvenster met verschillende tabbladen voor u geopend. U hebt het tabblad "Opties" nodig. Klik erop en bekijk het geopende venster van dichtbij. De schermresolutie wordt onderaan het venster aangegeven. Je kunt het gemakkelijk vinden, omdat alle gegevens zijn ondertekend. Onder de schaal staan de schermresolutieparameters die momenteel op uw monitor zijn ingesteld.

Stap 3

Als u de schermresolutie wilt wijzigen, moet u op het speciale selectievakje op de schaal klikken. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, verplaatst u het selectievakje naar de waarde "hoger" of "lager". De resolutie van het beeldscherm verandert. Onthoud dat hoe lager de resolutie, hoe groter de pictogrammen op het bureaublad en de vensters die worden geopend, en omgekeerd.

Stap 4

Het besturingssysteem Windows Vista definieert verschillende andere stappen voor het vinden van informatie over de monitorresolutie. Ga ook, net als in het vorige geval, naar het menu "Start". Open het bedieningspaneel. Zoek dan het tabblad "Personalisatie". Selecteer in het geopende venster "Beeldscherminstellingen". De rest gaat op precies dezelfde manier als in het Windows-besturingssysteem.

Stap 5

Op deze eenvoudige manier kunt u de resolutie van de monitor achterhalen en, indien nodig, een andere instellen die meer geschikt is voor u. U kunt de resolutie van de computer op elk moment zelf aanpassen. Het is ook vermeldenswaard dat er bij het installeren en starten van sommige games enkele wijzigingen kunnen zijn in de instellingen voor "Personalisatie", dus deze vaardigheden zullen nuttig voor u zijn. Vergeet niet dat veel afhangt van de monitor zelf die op de computer is aangesloten.

Aanbevolen: