Hoe De Explorer.exe-toepassingsfout Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Explorer.exe-toepassingsfout Te Herstellen
Hoe De Explorer.exe-toepassingsfout Te Herstellen

Video: Hoe De Explorer.exe-toepassingsfout Te Herstellen

Video: Hoe De Explorer.exe-toepassingsfout Te Herstellen
Video: How to Fix All Explorer.Exe Errors in Windows 10/7/8 2024, Mei
Anonim

Het foutbericht van Windows Explorer of explorer.exe wordt meestal veroorzaakt door een van de volgende drie redenen: een onjuist geïnstalleerd programma, een schadelijk effect van een virus of schade aan het Explorer-bestand zelf.

Hoe de explorer.exe-toepassingsfout te herstellen
Hoe de explorer.exe-toepassingsfout te herstellen

instructies:

Stap 1

Voer een volledige scan uit van het computersysteem met het geïnstalleerde antivirusprogramma. Het wordt aanbevolen om de AVZ-toepassing te gebruiken om zowel trojan- als spywareprogramma's te verwijderen.

Stap 2

Probeer de recent geïnstalleerde toepassing te identificeren die het foutbericht van de Verkenner kan veroorzaken. Verwijder dit programma en start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Als de identificatie van een dergelijk programma niet mogelijk is, kan een volledige reiniging van de computer en herinstallatie van het besturingssysteem nodig zijn.

Stap 4

Controleer of de explorer.exe-foutmelding wordt veroorzaakt door te proberen een aantal videobestanden te openen. Het probleem kan ontstaan door de ingebouwde OC-functie voor het maken van verborgen thumbs.db-bestanden, ontworpen om miniaturen van de eerste frames van een bepaalde video weer te geven. Als het geselecteerde frame niet correct kan worden weergegeven, verschijnt er een foutmelding. Start in dit geval de toepassing "Windows Verkenner" en open het menu "Extra" van het bovenste servicepaneel van het programmavenster.

Stap 5

Selecteer "Mapopties" en ga naar het tabblad "Beeld" in het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend. Schakel het selectievakje naast Bestandspictogrammen in miniaturen weergeven uit en bevestig de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken. Zoek en verwijder vervolgens alle resterende bestanden met de naam thumbs.db op uw computer.

Stap 6

Download en installeer de AVZ-applicatie op uw computer. Open het menu "Bestand" van het bovenste servicepaneel van het hoofdvenster van het geïnstalleerde programma en selecteer "Systeemherstel".

Stap 7

Pas de selectievakjes toe in de velden: "bureaubladinstellingen herstellen", "verkennerinstellingen herstellen" in het geopende dialoogvenster van de toepassing en autoriseer de uitvoering van de geselecteerde acties door op de knop "Gemarkeerde bewerkingen uitvoeren" te klikken. Start uw computersysteem opnieuw op om uw wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: