Hoe Dubbelzijdig Te Printen

Inhoudsopgave:

Hoe Dubbelzijdig Te Printen
Hoe Dubbelzijdig Te Printen

Video: Hoe Dubbelzijdig Te Printen

Video: Hoe Dubbelzijdig Te Printen
Video: Hoe werkt dubbelzijdig printen? 2024, Mei
Anonim

Doorgaans worden tekstdocumenten op één zijde van het papier door de printer uitgevoerd. Soms is het echter nodig om tekst op twee pagina's van een vel af te drukken. Om dit te doen, is er in de tekstverwerker Microsoft Word, net als in de meeste krachtige editors, een functie van dubbelzijdig afdrukken. Bovendien zal, in aanwezigheid van het nieuwste printermodel, de dubbelzijdige uitvoer van het hele document automatisch zijn.

Hoe dubbelzijdig te printen
Hoe dubbelzijdig te printen

instructies:

Stap 1

Open een tekstdocument in Microsoft Word. Selecteer in het hoofdmenu het item "Bestand" en vervolgens het subitem "Afdrukken …". Of druk op de toetsen "Ctrl + R" om dezelfde actie uit te voeren. Het afdrukdialoogvenster verschijnt op het scherm.

Hoe dubbelzijdig te printen
Hoe dubbelzijdig te printen

Stap 2

Geef in dit venster de benodigde instellingen voor de documentuitvoermodus op. Selecteer hiervoor in de vervolgkeuzelijst een printer om af te drukken die is aangesloten op uw computersysteem. Als er geen kant-en-klare apparaten voor uitvoer in de lijst staan, zoek dan naar een printer met de knop "Printer zoeken". Selecteer indien mogelijk het meest recente printermodel uit de lijst met beschikbare apparaten.

Stap 3

Selecteer in het afdrukdialoogvenster de markering van het duplex-aanvinkvakje. Specificeer in het blok "Pagina's" het vereiste paginabereik van het document dat op papier moet worden afgedrukt. En geef in het veld "Aantal exemplaren" het vereiste aantal exemplaren op. Markeer desgewenst extra afdrukopties met de knop Opties.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om te beginnen met afdrukken. Soms ondersteunen de technische mogelijkheden van de geïnstalleerde printer zelfafdrukken op beide zijden van het papier niet. In dit geval verschijnt er na de uitvoer van één pagina een informatievenster op het scherm met de mededeling dat u het vel moet omdraaien en opnieuw in de lade moet plaatsen. Voer de vereiste acties uit en klik op de knop "OK" om door te gaan met afdrukken.

Hoe dubbelzijdig te printen
Hoe dubbelzijdig te printen

Stap 5

Vervolgens wordt de tweede pagina op het vel afgedrukt. Als de printer zelf-duplex afdrukken ondersteunt, wordt het hele document afgedrukt zonder uw invoer.

Aanbevolen: