Dubbelzijdig Afdrukken Instellen

Inhoudsopgave:

Dubbelzijdig Afdrukken Instellen
Dubbelzijdig Afdrukken Instellen

Video: Dubbelzijdig Afdrukken Instellen

Video: Dubbelzijdig Afdrukken Instellen
Video: Hoe werkt dubbelzijdig printen? 2024, Mei
Anonim

Dubbelzijdig afdrukken is een taak die een andere aanpak vereist, afhankelijk van het type printer en het bestandsformaat dat u wilt afdrukken. Als u met een nieuwe printer werkt, of zelden met kantoorapparatuur omgaat, heeft u wat tijd nodig om uit te zoeken hoe u op beide zijden van het vel kunt afdrukken, zodat het document er tijdens het lezen correct uitziet en het reclamemateriaal van hoge kwaliteit is.

Dubbelzijdig afdrukken instellen
Dubbelzijdig afdrukken instellen

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit of uw printer een duplexfunctie heeft. Als er een is, zorg er dan voor dat u deze selecteert in het printerdialoogvenster wanneer u uw document afdrukt. De printer draait elk vel automatisch om en drukt de oneven en even pagina's van het document aan beide zijden af. Flip Short Edge moet worden geselecteerd voor liggende vellen.

Stap 2

Als u dubbelzijdig moet afdrukken op een printer die geen automatische omklapfunctie heeft, moet u eerst één zijde van het document afdrukken, vervolgens het vel omdraaien en met de blanco zijde in de printerlade plaatsen naar buiten (of naar binnen, afhankelijk van de kenmerken van het printermodel) en druk vervolgens de tweede zijde af. Als het document uit meerdere pagina's bestaat, drukt u eerst alle oneven pagina's van het document af op de ene kant van het vel en vervolgens alle even pagina's op de andere kant. Verwissel de volgorde van pagina's niet. Als u niet zeker weet hoe u het vel in de printer moet plaatsen zodat de afdruk aan de goede kant en in de goede richting is, experimenteer dan met onnodige documenten om fouten te voorkomen.

Stap 3

Helaas hebben kantoorprinters niet de mogelijkheid om de twee zijden van een document nauwkeurig uit te lijnen. De flip-offset is typisch ongeveer vijf millimeter. Als u dus dubbelzijdige reclameproducten op een kantoorprinter moet afdrukken, bijvoorbeeld folders, flyers of visitekaartjes, moet u enkele regels volgen bij het ontwerpen van de lay-out van de tweede zijde van het product.

Stap 4

Namelijk: probeer de tweede zijde van de kaart of flyer zo eenvoudig mogelijk te houden. Vul het met een minimum aan objecten en informatie, plaats tekstblokken en ontwerpelementen in het midden, zo ver mogelijk van de randen, vermijd kaders en vignetten. Het is ook beter om de achtergrond van de tweede zijde van uw reclameproducten effen of wit te maken. Anders zullen onnauwkeurigheden in de uitlijning van de twee zijden van het vel te duidelijk zichtbaar zijn.

Aanbevolen: