Hoe Te Printen In Groot Formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Printen In Groot Formaat
Hoe Te Printen In Groot Formaat

Video: Hoe Te Printen In Groot Formaat

Video: Hoe Te Printen In Groot Formaat
Video: Hoe groot kan ik mijn foto afdrukken? 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er situaties waarin u grote fotoformaten moet afdrukken die niet op een gewone printer in de standaardmodus kunnen worden afgedrukt. U kunt het printen zo instellen dat de foto stuk voor stuk wordt afgedrukt.

Hoe te printen in groot formaat
Hoe te printen in groot formaat

Het is nodig

  • - Printer;
  • - papier.

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit om de afbeelding in delen af te drukken. Adobe Photoshop is ideaal voor stille doeleinden, maar niet iedereen heeft het. Elk programma waarmee u een deel van een afbeelding kunt afdrukken, is voldoende. Open het bestand dat u wilt afdrukken. Ga naar de afdrukinstellingen door naar het menu Bestand te gaan en Afdrukken met voorbeeld te kiezen. Stel het papierformaat in door op de knop Pagina-instelling te klikken - u kunt daar ook de afbeeldingsmarges aanpassen.

Stap 2

U kunt zowel op gewoon papier als op fotopapier afdrukken. Vergeet ook niet dat veel afhangt van het type printer. Er zijn printers die grote formaten kunnen printen, terwijl de rest alleen A4-papier kan printen. De prijzen voor plotters zijn echter erg hoog, dus het is niet de moeite waard om zo'n apparaat aan te schaffen.

Stap 3

Pas de schaal van de afbeelding aan in het item Schaal. Het wordt aangegeven als een percentage. Schakel Afbeelding centreren uit, zodat u vanuit de hoek van de afbeelding kunt beginnen met afdrukken. Geef de hoogte en breedte van het stuk afdruk op of stel de marge vanaf de rand in het gebied Positie in. Druk op de knop Afdrukken om de printer en de afdrukparameters van de printer zelf te selecteren - afdrukkwaliteit, papiersoort, kleurinstellingen, enz. U kunt terugkeren naar het vorige venster door op de knop Annuleren te drukken.

Stap 4

Druk elk deel van de afbeelding op deze manier af. Houd er rekening mee dat de afdruk een kleine fout zal opleveren - vanwege de discrepantie tussen de virtuele papierparameters in de computer en de echte fysieke. Knip de stukken voorzichtig uit en lijm ze aan elkaar. Als u op zoek bent naar foto's van professionele kwaliteit, neem dan contact op met gespecialiseerde centra. In de regel wordt veel van dergelijke informatie op internet gepresenteerd.

Aanbevolen: