Dubbelzijdig Printen?

Inhoudsopgave:

Dubbelzijdig Printen?
Dubbelzijdig Printen?

Video: Dubbelzijdig Printen?

Video: Dubbelzijdig Printen?
Video: Hoe werkt dubbelzijdig printen? 2024, Mei
Anonim

Als u een tekstdocument op beide zijden van het vel moet afdrukken, hangt de procedure af van de specifieke kenmerken van de printer die bij deze bewerking wordt gebruikt. Sommige maken dubbelzijdig afdrukken mogelijk zonder tussenkomst van de gebruiker, andere stoppen het proces in een bepaald stadium en bieden aan om de bedrukte vellen opnieuw in de lade te plaatsen, en weer andere doen dat niet. Hieronder vindt u de volgorde van acties voor dubbelzijdig afdrukken met behulp van het voorbeeld van een tekstverwerker Microsoft Word.

Dubbelzijdig printen?
Dubbelzijdig printen?

instructies:

Stap 1

Zoek uit of uw printer automatisch afdrukken op beide zijden van het papier ondersteunt. Open hiervoor het tekstverwerkermenu door op de ronde Office-knop in de rechterbovenhoek van het venster te klikken, ga naar de sectie "Afdrukken" en selecteer "Afdrukken". Op deze manier wordt het dialoogvenster voor het verzenden van het document naar de printer geopend. Het kan ook worden gestart door op de sneltoets ctrl + p te drukken. Klik in het dialoogvenster op de knop Eigenschappen. De inhoud van het venster dat hierna wordt geopend, wordt volledig bepaald door de apparaatdriver en zal daarom voor verschillende printermodellen verschillen. Zoek naar instellingen die dubbelzijdig afdrukken omvatten. Ze kunnen op een andere manier worden geformuleerd - bijvoorbeeld "afdrukken op beide zijden van het vel" of "afdrukken met omgekeerde". Als er een dergelijke instelling is, activeer deze dan en begin met het uitvoeren van het document naar de printer, en zo niet, ga dan naar de tweede stap.

Stap 2

Sluit het venster van het printerstuurprogramma en vink in het dialoogvenster Verzenden naar afdrukken het selectievakje naast de tekst "duplex afdrukken" aan. Klik daarna op de knop "OK" en het document wordt in de afdrukwachtrij geplaatst van de printer die is opgegeven in het veld "Naam". Wanneer alle pagina's aan één kant van de vellen zijn afgedrukt, stopt Word het proces en wordt een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd de stapel om te draaien en terug te plaatsen in de invoerlade van de printer.

Stap 3

Er is ook een alternatieve, zij het minder handige, methode voor dubbelzijdig afdrukken. Het bestaat erin om eerst alleen de oneven pagina's naar de printer te sturen, dan de afgedrukte vellen om te draaien, ze terug in de invoerlade te leggen en alleen de even pagina's af te drukken. Bij deze afdrukmethode kan het echter nodig zijn om niet alleen de stapel pagina's om te draaien, maar ook om de volgorde van hun volgorde te wijzigen, wat niet erg handig is met een voldoende groot aantal vellen. De optie om te kiezen of u alleen oneven of even pagina's wilt afdrukken, vindt u in hetzelfde dialoogvenster voor verzenden om af te drukken - in de vervolgkeuzelijst "Inschakelen" in de linkerbenedenhoek van het venster.

Aanbevolen: