Een Vel Dubbelzijdig Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Vel Dubbelzijdig Afdrukken
Een Vel Dubbelzijdig Afdrukken

Video: Een Vel Dubbelzijdig Afdrukken

Video: Een Vel Dubbelzijdig Afdrukken
Video: Hoe werkt dubbelzijdig printen? 2024, Mei
Anonim

Wanneer tekst aan beide zijden van het vel wordt gepositioneerd, spreken we van dubbelzijdig printen. Deze afdrukmethode heeft zijn eigen verschillen, het vereist dat de gebruiker bepaalde acties onderneemt en de juiste instellingen toepast. Afdrukopties kunnen worden ingesteld bij toegang tot de printer en de plaatsing van tekst op de pagina wordt bepaald in een teksteditor.

Een vel dubbelzijdig afdrukken
Een vel dubbelzijdig afdrukken

instructies:

Stap 1

Er zijn twee opties voor dubbelzijdig afdrukken. De eerste manier is de gemakkelijkste. Open het document in een teksteditor zoals Microsoft Office Word. Kies in het menu Bestand de opdracht Afdrukken. Als u een nieuwe versie van het programma hebt geïnstalleerd, klikt u op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en selecteert u ook "Afdrukken" in het contextmenu.

Stap 2

Plaats in het dialoogvenster "Afdrukken" een markering in de groep "Printer" in het veld "Duplex" en bevestig uw acties. Lees de instructies die verschijnen na het tellen van de pagina's in het document. Wacht tot alle oneven pagina's van het document zijn afgedrukt, draai de vellen dan om naar de achterkant - de ontbrekende even pagina's worden afgedrukt.

Stap 3

Hetzelfde kan op een andere manier worden gedaan: bel het dialoogvenster "Afdrukken", in de groep "Inschakelen", gebruik het vervolgkeuzemenu om de waarde "Oneven pagina's" in het veld "Afdrukken" in te stellen. Nadat de pagina's zijn afgedrukt, sorteert u ze zo dat de eerste pagina bovenaan ligt (hierna - de derde, vijfde, zevende). Plaats de pagina's in de printerlade met de blanco zijde naar boven en selecteer Even pagina's in het veld Afdrukken.

Stap 4

Als de rechter- en linkermarge in het document niet gelijk waren, zal met de hierboven beschreven methoden een oneven pagina een grotere rechtermarge hebben en een even pagina een kleinere. Dit kan onhandig zijn bij het naaien van een document. Om dit op te lossen, moet u de gewenste parameters in de editor zelf instellen.

Stap 5

Klik op het tabblad Pagina-indeling en ga naar het gedeelte Pagina-instelling. Klik op de pijlvormige knop onder de miniatuur van Velden en selecteer de optie Spiegelen in de vervolgkeuzelijst. Het uiterlijk van het document verandert: op oneven pagina's is de linkermarge groter en op even pagina's is de rechtermarge groter. Daarna kan het document worden afgedrukt met een van de hierboven beschreven methoden.

Stap 6

Ook de grootte van de marges en het inbinden kunt u zelf instellen. Om dit te doen, klikt u in dezelfde sectie op de knop "Velden" en selecteert u de optie "Aangepaste velden". Voer in het dialoogvenster dat wordt geopend de grootte van de marges en binding in die u nodig hebt op het tabblad "Marges" in de groep met dezelfde naam en klik op de knop OK om de instellingen van kracht te laten worden.

Aanbevolen: