Hoe Het Systeemgeheugen Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeemgeheugen Te Wissen
Hoe Het Systeemgeheugen Te Wissen

Video: Hoe Het Systeemgeheugen Te Wissen

Video: Hoe Het Systeemgeheugen Te Wissen
Video: Zo krijg je meer geheugen op je telefoon! 📱 2024, Mei
Anonim

De taak om het systeemgeheugen van een computer met Windows te wissen, kan door de gebruiker worden opgelost met behulp van de standaardtools van het besturingssysteem zelf zonder tussenkomst van extra software.

Hoe het systeemgeheugen te wissen
Hoe het systeemgeheugen te wissen

instructies:

Stap 1

Ruim de systeemschijf op van tijdelijke bestanden. Roep hiervoor het hoofdmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de koppeling Accessoires uit en start de Windows Verkenner-toepassing. Ga naar het pad stationsnaam: / Documents and Settings / gebruikersnaam / LocalSettings / Temp - voor Windows XP of stationsnaam: / Users / gebruikersnaam / AppData / Local / Temp - voor Windows 7

en verwijder alle inhoud van de map Temp.

Stap 2

Verklein Windows-systeembestanden. Zoek hiervoor een bestand met de naam pagefile.sys in de hoofdpartitie van het systeemvolume, dat een wisselbestand is, en verklein het of verplaats het naar een ander volume. Verwijder ook het bestand met de naam hiberfil.sys, dat is ontworpen om de status van het computergeheugen te behouden wanneer u naar de slaapstand of de slaapstand gaat.

Stap 3

Druk tegelijkertijd op de functionele toetsen Ctrl, alt="Image" en Del om het hulpprogramma voor taakbeheer te starten en naar het tabblad "Processen" van het geopende programmadialoogvenster te gaan. Identificeer de modules van programma's die een grote hoeveelheid geheugen gebruiken en klik op de knop "Proces beëindigen".

Stap 4

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren" om onnodige toepassingen die veel geheugen gebruiken uit de opstartmap te verwijderen. Typ msconfig in de regel "Openen" en bevestig de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken. Geef het item "Opstarten" op in het menu dat wordt geopend en schakel de selectievakjes van onnodige toepassingen uit. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 5

Gebruik de standaard systeemschijfopschoningsfunctie. Open hiervoor het eigenschappenvenster van het gewenste volume en geef de opdracht "Schijfopruiming" op. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: