Hoe Het Formaat In Het "Word" Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Formaat In Het "Word" Te Wissen
Hoe Het Formaat In Het "Word" Te Wissen

Video: Hoe Het Formaat In Het "Word" Te Wissen

Video: Hoe Het Formaat In Het
Video: Word: paginaopmaak 2 - formaat en afdrukstand 2024, April
Anonim

In een teksteditor Microsoft Office Word kunt u opties instellen die automatisch van toepassing zijn op het hele document. Als u een groot stuk tekst wilt bewerken en uw eigen nieuwe lay-out wilt geven, moet u mogelijk de bestaande opmaak wissen.

Hoe in te ruimen
Hoe in te ruimen

instructies:

Stap 1

Het formaat van de tekst wordt gekenmerkt door verschillende parameters: cursief en vet, onderstrepen, kleur, superscript, verzonken tekst, enzovoort. Open het tabblad Start om het tekstformaat volledig te wissen. Selecteer het gewenste fragment, zoek het gedeelte "Lettertype" op de werkbalk en klik daarin op de knop "Opmaak wissen". Het ziet eruit als een gum en twee letters "A" - hoofdletters en hoofdletters.

Stap 2

Als u effecten op de tekst hebt toegepast, kunt u deze verwijderen met de knoppen op de werkbalk. Als u bijvoorbeeld de cursor op een willekeurig deel van een cursief woord plaatst, wordt de knop met de letter "K" gemarkeerd op de werkbalk op het tabblad "Start" in het gedeelte "Lettertype". Selecteer de gewenste tekst, klik met de linkermuisknop op de "K"-knop - dit tekstformaat wordt geannuleerd.

Stap 3

In het geval dat u de opmaak van een bepaald stuk tekst al hebt gewist en u wilt dat andere regels (alinea's) er hetzelfde uitzien, kunt u de knop "Opmaak op voorbeeld" gebruiken. Het bevindt zich ook op het tabblad "Home". Zoek het gedeelte 'Klembord'. Selecteer een stukje tekst dat als voorbeeld zal dienen en klik op de knop in de vorm van een kwast. De cursor verandert van uiterlijk. Selecteer met de muis het stuk tekst dat u wilt wijzigen.

Stap 4

Het formaat van het document wordt ook bepaald door de geselecteerde stijl. In het bijzonder kan de aan- of afwezigheid van spatiëring tussen alinea's erdoor worden bepaald. Om de stijl van uw document te wijzigen en terug te keren naar een meer vertrouwd uiterlijk, klikt u op het tabblad Start en gaat u naar het gedeelte Stijlen. U kunt een specifieke stijl kiezen uit de beschikbare miniaturen. Als deze optie niet bij u past, klikt u in het gedeelte "Stijlen" op de knop in de vorm van een pijl onder de lijn. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Opmaak wissen".

Stap 5

U kunt het formaat ook op een andere manier wissen. Selecteer een stuk tekst en open het dialoogvenster "Lettertype" of "Alinea". Verwijder de markeringen uit de velden die de tekstopmaak definiëren en pas de nieuwe instellingen toe door op OK te klikken. De vensters "Alinea" en "Lettertype" kunnen worden opgeroepen vanuit het tabblad "Home" of door met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst te klikken.

Aanbevolen: