Hoe Systeemgeheugen Vrij Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemgeheugen Vrij Te Maken
Hoe Systeemgeheugen Vrij Te Maken

Video: Hoe Systeemgeheugen Vrij Te Maken

Video: Hoe Systeemgeheugen Vrij Te Maken
Video: 3 snelle tips om je iPhone geheugen vrij te maken 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste kenmerken van een computer is het RAM-geheugen. Hoe meer het is, hoe meer programma's u tegelijkertijd kunt uitvoeren. RAM speelt ook een zeer belangrijke rol voor videogames en de algehele snelheid van een pc. Als het niet genoeg is, zullen de games erg traag zijn als ze worden geladen. Maar feit is dat een aanzienlijk deel van het systeemgeheugen kan worden vrijgemaakt, waardoor de computer sneller wordt.

Hoe systeemgeheugen vrij te maken
Hoe systeemgeheugen vrij te maken

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

Zodra u de computer aanzet, worden systeemprocessen in het RAM geladen, die nodig zijn om het besturingssysteem te laten werken. Ook wordt het onmiddellijk na het starten van het programma in het RAM geladen. Maar het feit is dat naast het inschakelen van de computer, automatisch programma's kunnen worden geladen waarvan de gebruiker niet eens weet (pc-bewakingsprogramma's, enz.). Ondertussen werken ze en kunnen ze een aanzienlijk deel van het RAM-geheugen van de computer in beslag nemen. Door ze uit te schakelen, kunt u systeemgeheugen vrijmaken.

Stap 2

Voor de volgende stappen heeft u het programma TuneUp Utilities nodig. Download het van internet en installeer het. Voer de applicatie uit. Wacht tot het computerscanproces is voltooid. Daarna komt u in het hoofdmenu van het programma.

Stap 3

Ga in het hoofdmenu naar het tabblad "Systeemoptimalisatie" en selecteer vervolgens de functie "Opstartprogramma's uitschakelen". Vink in het volgende venster het vakje "Programmaclassificatie inschakelen" aan. Er verschijnt een venster met een lijst van programma's die starten wanneer de pc wordt aangezet. Het onderste gedeelte heet "Vereiste opstartprogramma's". U hoeft de programma's uit dit gedeelte niet aan te raken, omdat ze de stabiliteit en veiligheid van de computer waarborgen.

Stap 4

Je hebt het bovenste gedeelte nodig. Asterisken (hulpcriterium) worden naast elk programma weergegeven. Hoe meer er zijn, hoe meer er vraag naar is. Het maximaal mogelijke aantal sterren is vijf. Programma's met minder dan drie sterren kunnen worden uitgeschakeld. Om dit te doen, sleept u de schuifregelaar ernaast naar de waarde "Autostart uit". Sluit vervolgens alle TuneUp-vensters.

Stap 5

Nadat u alle stappen hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op. Daarna wordt het systeemgeheugen vrijgemaakt. Indien nodig kunt u het programma op precies dezelfde manier terugzetten naar autorun, simpelweg door de schuifregelaar naar de positie "Startup enabled" te verplaatsen.

Aanbevolen: