Hoe Teken Je Een Tekening Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Tekening Op Een Computer
Hoe Teken Je Een Tekening Op Een Computer

Video: Hoe Teken Je Een Tekening Op Een Computer

Video: How to Draw - in computer| microsoft paint tutorial | ms paint | computer drawing | scenery drawing 2022, December
Anonim

De computer heeft veel aspecten van ons leven enorm vereenvoudigd. Momenteel wordt CAD (Computer Aided Design) actief gebruikt op alle gebieden van wetenschap en technologie. Het ontwerpen en maken van tekeningen met behulp van computerprogramma's verhoogt de productiviteit van ingenieurs aanzienlijk. Tekenen op papier met potlood, linialen en passers behoort bijna tot het verleden. Momenteel zijn er veel programma's waarmee je driedimensionale modellen kunt uitvoeren en tekeningen kunt maken.

Hoe teken je een tekening op een computer
Hoe teken je een tekening op een computer

instructies:

Stap 1

Om een ​​tekening op een computer te maken, moet je beslissen in welk programma je het wilt maken en dit programma op je computer installeren. De principes van computermodellering en tekenen zijn vergelijkbaar in alle programma's, maar het kost tijd om elk programma onder de knie te krijgen en eraan te wennen. Probeer daarom het programma te kiezen dat het beste bij je past, beheers het en werk er dan alleen in.

Stap 2

De top drie van programma's op dit gebied zijn CATIA v5, ProEngineer en Unigraphics. Deze programma's hebben zeer uitgebreide 3D-modellerings- en tekenmogelijkheden, maar ze vereisen een krachtige computer om te kunnen draaien. Deze programma's zijn gericht op het maken van driedimensionale modellen en vervolgens het maken van tekeningen op basis van deze modellen. De volgende programma's zijn eenvoudiger en minder veeleisend voor de computerprestaties: AutoCAD, Solidworks en Compass. Voor eenvoudige tekeningen is AutoCAD het meest gebruikte programma.

Stap 3

Om een ​​tekening te maken, opent u het geselecteerde programma en maakt u een nieuwe tekening. Nadat u het tekenformaat hebt gekozen, begint u met tekenen. Alle programma's hebben een werkbalk met de eenvoudigste operatoren (punt, lijn, cirkel). Met deze operatoren wordt de basisgeometrie geconstrueerd. Er is ook een werkbalk met geavanceerde operators (bijsnijden, spiegelen, schalen). Na het construeren van de geometrie met behulp van het maatpaneel, worden de afmetingen in de tekening ingesteld. Vervolgens wordt de tekening afgedrukt.

Populair per onderwerp