Een USB-flashstation Formatteren

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Formatteren
Een USB-flashstation Formatteren

Video: Een USB-flashstation Formatteren

Video: Een USB-flashstation Formatteren
Video: How to Format USB Flash Drive on Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Formatteren is een volledig opruimproces dat kan worden gebruikt om snel alle bestanden op zowel uw harde schijf als uw flashstation te verwijderen. Laten we eens kijken naar de procedure voor het formatteren van een USB-flashstation in het Windows-besturingssysteem.

Een USB-flashstation kan op dezelfde manier worden geformatteerd als elke partitie op een harde schijf
Een USB-flashstation kan op dezelfde manier worden geformatteerd als elke partitie op een harde schijf

instructies:

Stap 1

Kijk eerst eens goed naar de USB-stick. Sommige fabrikanten bieden bescherming tegen het per ongeluk verwijderen van gegevens op hun USB-drives. Meestal is dit een kleine inkeping op de behuizing van een flashstation met een schakelaar erin, waarvan de posities zijn gemarkeerd als een open en gesloten slot. Als u een dergelijke schakelaar vindt, zorg er dan voor dat deze is ingesteld om de bescherming tegen verwijdering te verwijderen en steek de USB-flashdrive in de USB-poort van uw computer.

Stap 2

Formatteren kan op verschillende manieren. Laten we de eenvoudigste ervan bekijken. Open Windows Verkenner (klik met de rechtermuisknop op het menu Start) of klik op het pictogram Deze computer. Zoek in de inhoud van uw computer die wordt geopend het aangesloten USB-flashstation. Het krijgt het label "Verwisselbare schijf".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de flashdrive en selecteer de opdracht "Formatteren" in het contextmenu. In het dialoogvenster bent u alleen geïnteresseerd in twee items: "Bestandssysteem" en "Opmaakmethoden". Als uw flashstation kleiner is dan 4 GB, stelt u de FAT-waarde in voor het item "Bestandssysteem", en als het meer dan 4 GB is, selecteert u de exFAT-waarde. Vink voor opmaakmethoden het vakje aan naast Snel (inhoudsopgave wissen).

Stap 4

Klik op "Aan de slag". Het systeem geeft een waarschuwing over het verlies van alle gegevens op de flashdrive en de onomkeerbaarheid van het proces. Ga akkoord door op de knop "Ja" te klikken. Het formatteren wordt uitgevoerd en uw flashstation krijgt zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Aanbevolen: