Hoe U Het Beste Een USB-flashstation Kunt Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Beste Een USB-flashstation Kunt Formatteren
Hoe U Het Beste Een USB-flashstation Kunt Formatteren

Video: Hoe U Het Beste Een USB-flashstation Kunt Formatteren

Video: Hoe U Het Beste Een USB-flashstation Kunt Formatteren
Video: How to Format USB Flash Drive on Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Door een flashstation te formatteren, kunt u het geheugen van het apparaat volledig wissen en de bestandssysteemindeling wijzigen die wordt gebruikt voor het opslaan van gegevens. Er zijn verschillende manieren van opmaken die echter hetzelfde effect hebben. Afhankelijk van het doel van het formatteren van gegevens, wordt het type bewerking geselecteerd.

Hoe u een USB-flashstation het beste kunt formatteren
Hoe u een USB-flashstation het beste kunt formatteren

instructies:

Stap 1

De snelste manier om een USB-flashstation te formatteren, is door standaard Windows-tools te gebruiken. Het systeem zal snel de gewenste bewerking uitvoeren en de nodige transformaties maken die bij de meeste gebruikers passen. Voordat u de schijf formatteert, moet u eerst het type bewerking selecteren: volledige of snelle reiniging.

Stap 2

Snel formatteren kan het beste worden gebruikt wanneer u het bestandssysteem niet hoeft te wijzigen en alleen onnodige documenten snel wilt verwijderen. Deze methode verschilt doordat gegevens van een flashstation later kunnen worden hersteld, wat betekent dat als een belangrijk bestand ontbreekt, u dit in sommige gevallen kunt herstellen met gespecialiseerde hulpprogramma's.

Stap 3

Volledige opmaak wordt gebruikt om alle gegevens te vernietigen en het onmogelijk te maken deze te herstellen. Het wordt het best gebruikt bij het oplossen van problemen met de werking van het apparaat wanneer fouten bij het schrijven en lezen van bestanden worden waargenomen.

Stap 4

Om te formatteren met het systeem, plaatst u het opslagmedium in de sleuf van de computer. Ga naar het menu "Start" - "Computer" en klik met de rechtermuisknop op het apparaatpictogram dat verschijnt om het contextmenu te openen. Selecteer "Formaat" uit de beschikbare opties.

Stap 5

Configureer de opmaakopties in het venster dat verschijnt. Geef in het veld Bestandssysteem het type bestandsorganisatie op dat u wilt gebruiken. De meeste moderne Windows-systemen werken met het NTFS-bestandssysteem, waardoor u snellere bestandsverwerking kunt bereiken, en daarom is het het beste om dit te kiezen. Als u een volledige gegevensopschoning wilt uitvoeren, schakelt u het selectievakje "Snel (wis de inhoudsopgave)" uit. Klik na het maken van de instellingen op "Start" en wacht tot het einde van de procedure.

Aanbevolen: