Hoe Een USB-flashstation Te Formatteren In Fat16

Inhoudsopgave:

Hoe Een USB-flashstation Te Formatteren In Fat16
Hoe Een USB-flashstation Te Formatteren In Fat16

Video: Hoe Een USB-flashstation Te Formatteren In Fat16

Video: Hoe Een USB-flashstation Te Formatteren In Fat16
Video: how to format thumbdrive to FAT16 2024, Mei
Anonim

Een groot aantal oude apparaten, of het nu mp3-spelers, autoradio's, recorders, camera's, enz. zijn, "begrijpen" alleen het FAT16-bestandssysteem, terwijl FAT32, exFAT en NTFS daarvoor niet beschikbaar zijn. Daarom moet u eerst de USB-stick formatteren in een geschikt systeem.

Hoe een USB-flashstation te formatteren in fat16
Hoe een USB-flashstation te formatteren in fat16

Basisbeperkingen

Heel vaak, in reeds oude apparaten, werken de USB-flashstations die in de kit zaten niet meer. Dit komt omdat het aantal flash-herschrijfcycli beperkt is. Of er is meer beschikbare ruimte nodig voor gebruik.

Maar het FAT16-bestandssysteem kan maximaal 4 GB schijfruimte aanspreken. Dit betekent dat het onmogelijk is om een schijfpartitie met een grootte van bijvoorbeeld 8 GB in FAT16 te formatteren. Daarom is de maximale grootte van een flashstation voor een dergelijk apparaat 4 GB. Hoewel het vermeldenswaard is dat 4 GB de onofficiële maximale capaciteit is, is slechts 2 GB volledig gestandaardiseerd, maar met een clustergrootte van 64 KB kan de maximale grootte worden verdubbeld. De meeste apparaten lezen overklokken zonder problemen.

Nieuwe flashdrives worden al geformatteerd geleverd, meestal in FAT32, wat niet geschikt is. Maar als de flashdrive in het maximale volume (4 GB of minder) past, is het niet moeilijk om hem opnieuw te formatteren.

Opmaak

Als de grootte van de flashdrive 2 GB of minder is, moet u de standaardformatteringstool in Windows gebruiken. Open hiervoor "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op de schijf die overeenkomt met de flashdrive. Klik vervolgens op "Formaat …" in het menu dat verschijnt. Selecteer in het opmaakprogramma dat wordt geopend het FAT-bestandssysteem (dit is FAT16).

Als de flashdrive groter is dan 2 GB (bijvoorbeeld 4 GB), heeft het standaardformatteringsprogramma niet het FAT-bestandssysteem. Om het allemaal hetzelfde te formatteren, moet je de opdrachtregel gebruiken. Ga hiervoor naar het menu "Start", zoek vervolgens de groep "Standaard" en daarin - de opdrachtregel.

Typ in de opdrachtregel de opdrachtindeling x: / fs: fat, waarbij in plaats van x de letter van de flashdrive is (zoals deze wordt weergegeven in "Deze computer"), en druk op enter (Enter). Het programma geeft een waarschuwing weer over mogelijke incompatibiliteit en vraagt of het formatteren moet worden uitgevoerd. Antwoord Y (in Engelse toetsenbordindeling). Voer vervolgens, als daarom wordt gevraagd, een volumelabel in en druk op Enter. De flashdrive is nu geformatteerd in FAT16 en kan worden gebruikt in oudere apparaten.

Wat als de flashdrive meer dan 4 GB is?

Als u een flashdrive heeft die groter is dan 4 GB, kunt u deze niet formatteren naar FAT16 zonder de grootte te verkleinen. Het kan worden verkleind door gespecialiseerde programma's door de grootte van het hoofdgedeelte te wijzigen. Maar de compatibiliteit met de apparatuur van deze aanpak is twijfelachtig, bovendien bestaat het risico dat het apparaat wordt uitgeschakeld (afhankelijk van het type controller dat erin wordt gebruikt). Daarom is de eenvoudigste manier om een flashdrive van 4 GB aan te schaffen.

Aanbevolen: