Een Formule Toevoegen In Word

Inhoudsopgave:

Een Formule Toevoegen In Word
Een Formule Toevoegen In Word

Video: Een Formule Toevoegen In Word

Video: Een Formule Toevoegen In Word
Video: Week 2, les 1: Formules in Word 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word 2010 heeft een ingebouwde formuleontwerper. Het is toegankelijk via het hoofdmenu. De functionaliteit van de editor wordt vertegenwoordigd door een complete toolkit voor het professioneel zetten van wiskundige uitdrukkingen van elke complexiteit.

Een formule toevoegen in Word
Een formule toevoegen in Word

instructies:

Stap 1

Zoek op het tabblad "Invoegen" van het hoofdmenu de sectie "Formule" gemarkeerd met het Griekse letter Pi-pictogram. Als u een formule uit een sjabloon wilt invoegen, klikt u op het driehoekje en selecteert u de gewenste uitdrukking. Om een formule handmatig te typen, klikt u direct op de sectieknop. De plaats voor het invoeren van de wiskundige uitdrukking verschijnt op de documentpagina. Het wordt gemarkeerd door een frame met een greep om met de muis te bewegen aan de linkerkant en de knop voor het oproepen van het lokale menu aan de rechterkant.

Stap 2

Selecteer in het ontwerpvenster het type wiskundige uitdrukking dat moet worden ingevoerd en voer de opgegeven symbolische en numerieke waarden in door met de linkermuisknop in het overeenkomstige venster van de sjabloon te klikken. Selecteer symbolen door met de linkermuisknop te klikken in een speciaal gedeelte in het midden van de editor.

Stap 3

Om een symbolische sectie te vergroten, klikt u op de driehoek rechtsonder ervan. Het venster met geavanceerde opties wordt geopend. Selecteer hier het speciale teken of de Griekse letter die u wilt.

Stap 4

Om platte tekst rechtstreeks in een formule in te voegen, klikt u op de knop "Platte tekst" aan de linkerkant van het formulevenster. In deze modus kunt u alle tekens typen, inclusief spaties.

Stap 5

Kies de modi "Professioneel" of "Lineair", waarvan de startknoppen zich aan de linkerkant van de ontwerper bevinden. Het verschil tussen deze modi is dat formules respectievelijk in meerdere niveaus of in één regel worden ingevoerd.

Stap 6

Om de ingevoerde formule uit te lijnen, klikt u op de driehoek aan de rechterkant van het venster en selecteert u de vereiste parameter in het menu Uitlijning. Tekst kan worden opgemaakt in het midden, links of rechts.

Stap 7

Om de ingevoerde uitdrukking op te slaan, selecteert u het item "Opslaan als nieuwe formule" in het lokale menu. Om de constructor af te sluiten, klikt u met de linkermuisknop ergens op het blad buiten het invoervenster.

Aanbevolen: