Hoe Een Cel In Een Formule In Excel Te Bevriezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cel In Een Formule In Excel Te Bevriezen
Hoe Een Cel In Een Formule In Excel Te Bevriezen

Video: Hoe Een Cel In Een Formule In Excel Te Bevriezen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Excel - Formules en cel vastzetten 2023, Januari-
Anonim

Formules in MS Excel zijn standaard "glijdend". Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer cellen automatisch worden ingevuld per kolom in de formule, de rijnaam automatisch verandert. Hetzelfde gebeurt met de kolomnaam wanneer de rij automatisch wordt aangevuld. Om dit te voorkomen, plaatst u het $ -teken in de formule voor beide coördinaten van de cel. Bij het werken met dit programma worden echter vaak complexere taken gesteld.

Hoe een cel in een formule in Excel te bevriezen
Hoe een cel in een formule in Excel te bevriezen

instructies:

Stap 1

In het eenvoudigste geval, als de formule gegevens uit één werkmap gebruikt, noteert u bij het invoegen van de functie in het invoerveld voor de waarde de coördinaten van de vaste cel in de indeling $ A $ 1. U moet bijvoorbeeld de waarden in kolom B1: B10 optellen met de waarde in cel A3. Schrijf vervolgens in de functieregel de formule in het volgende formaat:

= SOM ($ A $ 3; B1).

Nu, tijdens automatisch aanvullen, verandert alleen de rijnaam van de tweede toevoeging.

Stap 2

Op een vergelijkbare manier kunt u gegevens uit twee verschillende boeken optellen. Vervolgens moet u in de formule het volledige pad naar de cel van het gesloten boek specificeren in de indeling:

= SUM ($ A $ 3; 'Drive_Name: \ User_Dir \ User_Name \ Folder_Name [File_name.xls] Sheet1'! A1).

Als het tweede boek (het bronboek genoemd) open is en de bestanden zich in dezelfde map bevinden, dan wordt alleen het pad van het bestand gespecificeerd in het doelboek:

= SOM ($ A $ 3; [Bestandsnaam.xls] Blad1! A1).

Stap 3

Als u echter met deze notatie rijen / kolommen in de bronwerkmap gaat toevoegen of verwijderen vóór de eerste cel van het gewenste bereik, zullen de waarden in de formule veranderen in de doelwerkmap. Bij het invoegen van lege regels boven de broncel verschijnen nullen in plaats van de tweede term in de uiteindelijke boekformule. Om dit te voorkomen, moeten boeken aan elkaar worden gekoppeld.

Stap 4

Om dit te doen, moet u een koppelingskolom toevoegen aan de doelwerkmap. Open de originele werkmap en selecteer de cel erin, waarvan de waarde moet worden vastgesteld, ongeacht de bewerkingen met de tabel. Kopieer deze waarde naar het klembord. Ga naar het blad in de doelwerkmap dat de formule zal bevatten.

Stap 5

Selecteer in het menu "Bewerken" de optie "Plakken speciaal" en klik in het geopende venster op de knop "Link invoegen". Standaard wordt een uitdrukking in de cel ingevoerd in de indeling:

= [Boek2.xls] Blad1! $ A $ 1.

Deze uitdrukking wordt echter alleen weergegeven in de formulebalk en de waarde ervan wordt in de cel zelf geschreven. Als u het uiteindelijke boek moet koppelen aan een variatiereeks van het origineel, verwijdert u het $ -teken uit de opgegeven formule.

Stap 6

Plak nu in de volgende kolom de sommatieformule in de normale indeling:

= SOM ($ A $ 1; B1), waarbij $ A $ 1 het adres is van een vaste cel in het doelboek;

B1 is het adres van de cel met de verbindingsformule met het begin van de variatiereeks van een ander boek.

Stap 7

Met deze methode om de formule te schrijven, blijft de waarde B1 van de oorspronkelijke tabel ongewijzigd, ongeacht hoeveel rijen u hierboven toevoegt. Als u dit handmatig wijzigt, verandert ook het resultaat van de formuleberekening in de eindtabel.

Populair per onderwerp