Een Formule In Een Cel Invoeren

Een Formule In Een Cel Invoeren
Een Formule In Een Cel Invoeren

Video: Een Formule In Een Cel Invoeren

Video: Hoe kan ik alleen de cellen selecteren met een formule erin? 2022, September
Anonim

In Microsoft Office Excel zijn formules het belangrijkste hulpmiddel voor het verwerken en analyseren van tabelgegevens. Om processen te stroomlijnen, heeft de applicatie een groot aantal eenvoudige en complexe functies die door de gebruiker in formules kunnen worden aangeroepen en toegepast op de waarden die in cellen zijn ingevoerd.

Een formule in een cel invoeren
Een formule in een cel invoeren

instructies:

Stap 1

Een formule in Excel kan numerieke en tekstwaarden, tekens van logische en wiskundige bewerkingen, verwijzingen naar andere cellen en aanroepen van functies bevatten. Het resultaat van de berekening kan zowel numerieke als logische waarden zijn - True / False.

Stap 2

Bij het berekenen van een formule gebruikt het programma dezelfde procedure als in de wiskunde. Elke formule begint met een gelijkteken en eindigt met de Enter-toets. De gebruikte formule wordt weergegeven in de formulebalk, terwijl alleen het rekenresultaat zichtbaar is in de cellen.

Stap 3

U kunt de formule zelf schrijven of een van de ingebouwde functies kiezen. Plaats de muiscursor in de cel waar u het resultaat wilt krijgen en ga naar de formulebalk. Als u de formule zelf wilt instellen, drukt u op de toets [=] op het toetsenbord en voert u met behulp van wiskundige en andere symbolen de gewenste formule in, waarbij u de namen van de cellen aangeeft in het formaat A1, B2, enzovoort.

Stap 4

Dus om de som van de gegevens in het bereik van cellen B1, B2, B3 en B4 te berekenen, ziet de formule er als volgt uit: = B1 + B2 + B3 + B4. Bij het opgeven van celadressen kunnen kleine letters worden gebruikt. Na het invoeren van de formules converteert het programma ze automatisch naar hoofdletters.

Stap 5

Als u de ingebouwde functies wilt gebruiken, voert u een gelijkteken in de formulebalk in, raadpleeg het vak uiterst rechts van de formulebalk. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de functie te selecteren die bij uw geval past.

Stap 6

Als de gewenste functie niet in de lijst staat, selecteert u het laatste item "Overige functies" in het contextmenu, een nieuw dialoogvenster wordt geopend. Gebruik de groepen Functie selecteren en Categorie om degene te vinden die bij u past. Wanneer u beslist, bevestigt u de acties met de OK-knop of de Enter-toets.

Stap 7

Er verschijnt een nieuw venster Functieargumenten. Voer in het lege veld de namen in van de cellen waarop u de formule wilt toepassen, of selecteer ze met de muis in het werkblad. Wanneer u klaar bent met selecteren, drukt u op de Enter-toets of de OK-knop in het dialoogvenster.

Stap 8

Een alternatief voor de laatste is om op de fx-knop in de formulebalk te drukken. Het roept de "Functiewizard" aan, in het venster waarvan u de formule moet selecteren die bij uw geval past, een celbereik met gegevens moet invoeren of met de muis moet opgeven en op de Enter-toets of de OK-knop moet drukken.

Populair per onderwerp