Hoe De Codering In Kladblok Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering In Kladblok Te Wijzigen
Hoe De Codering In Kladblok Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Kladblok Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Kladblok Te Wijzigen
Video: Code voor website te veranderen 2024, April
Anonim

Notepad is een handig en eenvoudig programma dat op elke computer te vinden is. Met zijn hulp kunt u kleine programma's en zelfs webpagina's maken. De interface van "Notepad" is zelfs voor gewone gebruikers begrijpelijk. Bij gebruik kan het nodig zijn om de codering te wijzigen. Meestal is ANSI de standaard. Om deze bewerking uit te voeren, moet u verschillende stappen in de instellingen doorlopen.

Hoe de codering in Kladblok te wijzigen
Hoe de codering in Kladblok te wijzigen

Noodzakelijk

Personal computer, Kladblok-programma

instructies:

Stap 1

Ga naar Kladblok. Schrijf de gewenste tekst. Sla het op. Open deze tekst opnieuw. Ga naar het tabblad "Formaat", dat zich op de werkbalk bevindt. Selecteer "Lettertype". Er gaat een raam voor je open. Selecteer "Terminaal". Druk op de knop "OK".

Stap 2

U kunt het hulpprogramma NotePad ++ downloaden van internet. Het is heel gemakkelijk om bestanden te bewerken met dit programma. Download en installeer NotePad ++. Om het te openen, gaat u naar "Deze computer" en naar het tabblad "Programma's uitvoeren". Er zou een NotePad ++-item moeten zijn. Ga ernaar toe. Om de codering van de vereiste tekst erin te wijzigen, moet u naar de kolom "Bestand" gaan. Selecteer de optie "Encoging" in de lijst. Klik vervolgens op "UTF-8". Zodra je dat hebt gedaan, kun je zelf de wijzigingen aanbrengen. Je hebt ook het Total Commander-programma nodig. Bevestig NotePad ++ eraan. Open in Total Commander het tabblad "Configuraties". Ga dan naar de sectie "Instellingen: Bewerken / Bekijken". Het venster "Instellingen" wordt voor u geopend. Waar staat "Standaard", selecteer NotePad ++. Klik OK".

Stap 3

Open Total Commander en start NotePad ++. Klik op het item "Codering". Selecteer de opdracht "Coderen naar UTF-8 (zonder PTO)". Verander wat je nodig hebt in de tekst en sla op.

Stap 4

U kunt de codering op een andere manier wijzigen. Kladblok openen. Voer de gewenste tekst in. Klik op "Bestand" en "Opslaan als". Voer in het venster dat verschijnt de bestandsnaam en het bestandstype in. Waar staat "Codering", selecteer het gewenste item en sla op.

Stap 5

Als u een pagina moet lezen en er is een onbegrijpelijke codering voor u, dan kunt u ook Kladblok gebruiken. Sla de sitepagina op. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen met Kladblok". Er wordt een tekst voor je geopend. Zoek de volgende regel "Content-Type" content = "text / html; charset = windows-1251". Verwijder het en voeg de tekst "charset = utf-8" in. Klik vervolgens op "Bestand" en "Opslaan als". Wanneer u opslaat, kiest u UTF-8-codering. Wijzig de bestandsnaam niet. Nu kunt u deze pagina van de site weer openen en ziet u een normaal leesbare tekst.

Aanbevolen: