Hoe De Codering In Phpmyadmin Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering In Phpmyadmin Te Wijzigen
Hoe De Codering In Phpmyadmin Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Phpmyadmin Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Phpmyadmin Te Wijzigen
Video: PHPMyAdmin 2024, Mei
Anonim

Phpmyadmin is een webapplicatie die zich toelegt op databasebeheer. Hiermee kunt u de server beheren, verschillende opdrachten uitvoeren en de inhoud van tabellen en databases bekijken.

Hoe de codering in phpmyadmin te wijzigen
Hoe de codering in phpmyadmin te wijzigen

instructies:

Stap 1

Wijzig de codering van de database nadat deze is gemaakt. De meeste scripts gebruiken utf-8-codering, maar hostingdatabases worden vaak gemaakt met cp-1251-codering of iets anders. Dit kan leiden tot een onjuiste weergave van de artikelteksten. In plaats van letters kunnen vraagtekens of andere onbegrijpelijke symbolen verschijnen. Controleer daarom de databasecodering voordat u het script installeert.

Stap 2

Ga naar het configuratiescherm, selecteer phpMyAdmin, selecteer na invoer in de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant van het scherm de gewenste database waarin u de codering wilt wijzigen.

Stap 3

Ga na het selecteren van de database naar het tabblad "Bewerkingen", hier kunt u verschillende bewerkingen uitvoeren met de bestaande database. Een van de beschikbare bewerkingen is het wijzigen van de codering.

Stap 4

Markeer in de vervolgkeuzelijst de codering die u nodig hebt, houd er rekening mee dat de meeste scripts utf-8 ondersteunen. Klik vervolgens op de knop "Ga". Deze stappen moeten worden voltooid voordat cms wordt geïnstalleerd.

Stap 5

Gebruik het script Sypex Dumper Lite 1.0.8. om problemen met basiscodering op te lossen. Sla de database op met een dumper, zorg ervoor dat alle Russische karakters erin zijn opgeslagen.

Stap 6

Herstel daarna de tabellen met hetzelfde script vanaf de dump. Om problemen met het weergeven van tekens op te lossen, voegt u de regel mysql_query toe ("/ *! 40101 NAMEN INSTELLEN Voer een codeernaam in, bijvoorbeeld cp1251 '* /") of die ("Error:". Mysql_error ()) voordat u mysql.select aanroept.db. Daarna werken de basisscripts met alle versies.

Stap 7

Ga daarna naar het Phpmyadmin-configuratiescherm, wijzig de standaardcodering voor uw database, zodat de nieuw gemaakte tabellen de gewenste codering hebben. Om dit te doen, selecteert u een basis, gaat u naar "Bewerkingen" in de lijst "Vergelijkingen", selecteert u de gewenste waarde die overeenkomt met uw gegevens.

Aanbevolen: