Hoe De Codering Van Een Tekstbestand Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering Van Een Tekstbestand Te Wijzigen
Hoe De Codering Van Een Tekstbestand Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering Van Een Tekstbestand Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering Van Een Tekstbestand Te Wijzigen
Video: Hoe Blijf Je Gemotiveerd Voor Sport u0026 Gezond Eten 2024, Maart
Anonim

Er zijn momenten waarop de oorspronkelijke codering van een tekstbestand moet worden gewijzigd. Als er bijvoorbeeld een reeks pictogrammen verschijnt die niets met betekenisvolle tekst te maken heeft. Om de situatie te corrigeren, moet het bestand de juiste codering krijgen.

Hoe de codering van een tekstbestand te wijzigen
Hoe de codering van een tekstbestand te wijzigen

Noodzakelijk

  • - tekstverwerker Microsoft Word;
  • - Stirlitz-programma.

instructies:

Stap 1

U kunt de codering van een tekstbestand wijzigen met Microsoft Word. Voer het bestand uit waarvan u de codering wilt wijzigen. Selecteer vervolgens "Bestand" en "Opslaan als" in het programmamenu. Het menu Bestand opslaan verschijnt. U kunt een nieuwe map kiezen. In dit geval wordt een kopie van het document erin opgeslagen, maar met een nieuwe codering. Als u het bestand in de oorspronkelijke map opslaat, vervangt het gewoon de oude versie van het document.

Stap 2

Onderaan het opslagvenster staat de regel "Bestandstype". Er staat een pijl naast. Klik op deze pijl. Selecteer Platte tekst als Bestandstype en klik op Opslaan. Vervolgens wordt het venster "Bestandsconversie" geopend, waarin een regel "Tekstcodering" staat. Vink het item "Overige" aan en selecteer degene die u nodig hebt in de lijst met coderingen. Klik vervolgens op "Opslaan". Het gewijzigde document wordt opgeslagen in de map van uw keuze.

Stap 3

Als u in plaats van tekst alleen een reeks tekens ziet en niet weet met welke codering het tekstbestand is gemaakt, gebruik dan het Stirlitz-programma. Download het van internet. Het programma wordt gratis verspreid, weegt minder dan één megabyte. Installeer de applicatie op uw computer. Start het op.

Stap 4

Selecteer in het programmamenu "Bestand" en vervolgens - "Openen". Blader om het pad naar het tekstbestand op te geven. Selecteer dit bestand met de linkermuisklik. Klik daarna onderaan het overzichtsvenster op "Openen". Het proces van het selecteren van de juiste codering voor het tekstbestand begint in het programmavenster.

Stap 5

U kunt de codering ook zelf wijzigen. Om dit te doen, selecteert u eenvoudig het document door op Ctrl + A te drukken. Selecteer vervolgens in het programmavenster de codering van het tekstbestand dat u nodig hebt. Klik op "Bestand" om de instellingen op te slaan. Als u "Opslaan" kiest, slaat u het bestand op in de nieuwe codering, en indien "Opslaan als" - een kopie van het document.

Aanbevolen: