Hoe De Codering In Word Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering In Word Te Wijzigen
Hoe De Codering In Word Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Word Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering In Word Te Wijzigen
Video: đŸ–‹ How to Add Signature in Word 2024, April
Anonim

Tekstdocumenten zijn er in meer dan alleen verschillende formaten. Vaak wordt tekst niet alleen opgeslagen in de standaard Windows-codering, maar ook in vele andere. Als je een tekstdocument hebt in een niet-standaard codering, kunnen veel apparaten en programma's het gewoon niet lezen. U kunt deze parameter wijzigen met verschillende toepassingen, de eenvoudigste manier is bijvoorbeeld om MS Office Word te gebruiken.

Hoe de codering in Word te wijzigen
Hoe de codering in Word te wijzigen

instructies:

Stap 1

Download en installeer MS Office-software. Het heeft een proefperiode, dus u hoeft geen licentie aan te schaffen voor een paar keer gebruik.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand met de gecodeerde tekst die u wilt wijzigen en selecteer Openen met Microsoft Word. Dit item is mogelijk niet aanwezig als het programma onlangs is geĂ¯nstalleerd en de procedure voor het koppelen van bestandstypen er nog niet mee is uitgevoerd. U kunt ook gewoon Word openen en via het menu "Bestand" eenvoudig het document selecteren dat u nodig hebt. Als het eerder was opgeslagen in een niet-standaard Windows-codering, biedt het programma u opties om het te openen, selecteert u degene die u wilt en klikt u op de knop "OK".

Stap 3

Klik op het menu-item "Bestand" in het programma. Selecteer "Opslaan als …", definieer in het venster dat verschijnt de map voor het vinden van het nieuwe document in de nieuwe codering, voer de naam in en klik op de knop "Opslaan". U ziet een venster met bestandskenmerken, stel de gewenste coderingswaarde in. De meest handige en "leesbare" codering wordt beschouwd als "Unicode".

Stap 4

Houd er rekening mee dat een document dat is opgeslagen op de locatie van de bron met dezelfde naam de originele versie zal vervangen zonder de mogelijkheid van herstel. Als u beide tekstbestanden in verschillende coderingen en in dezelfde map nodig hebt, wijzigt u gewoon de naam.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de extensie niet verwart - plaats alleen.doc als u het document wilt opslaan om later te lezen met oude versies van Word, docx - voor de 2007-versie en later. Als u het bestand in docx-indeling opslaat, kunt u het later niet openen door MS Office-programma's die eerder dan 2007 zijn uitgebracht, maar doc-bestanden worden gelezen door alle versies van Word-toepassingen. Ook kunnen latere versies van het programma coderingen ondersteunen die niet aanwezig zijn in de vorige.

Aanbevolen: