Een Computer Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten Op Een Speciale Lijn
Een Computer Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Video: Een Computer Aansluiten Op Een Speciale Lijn
Video: Het aansluiten van een computer 2024, Mei
Anonim

Dedicated line - een datatransmissiekanaal dat al lang bestaat en dat enorme voordelen heeft ten opzichte van andere methoden om verbinding te maken met internet. Het aansluiten van een computer op een speciale lijn garandeert een hoge internetsnelheid, uitstekende verbindingskwaliteit en een gratis telefoonlijn.

Een computer aansluiten op een speciale lijn
Een computer aansluiten op een speciale lijn

instructies:

Stap 1

Om uw computer op een speciale lijn aan te sluiten, moet u weten welke breedbandgegevenstechnologieën beschikbaar zijn in uw huis en uw appartement. Momenteel worden twee technologieën voor internettoegang veel gebruikt: ADSL en FTTx. De eerste impliceert breedbandtoegang tot het wereldwijde netwerk via een telefoonlijn, de tweede - toegang tot internet via glasvezelkabel. Bepaal welke technologie het beste bij u past en neem contact op met de aanbieder voor details over de levering van deze diensten. Om een appartement op het netwerk aan te sluiten, moet u in de regel een aanvraag indienen bij het kantoor van de provider.

Stap 2

Als u besluit om verbinding te maken met een speciale lijn met behulp van FFTx-technologie, moet er een glasvezelkabel op uw appartement worden aangesloten. Binnen twee weken na de aanvraag voor aansluiting dient uw appartement bezocht te worden door een team van installateurs van de aanbieder, die de kabel van de verdeelkast (die zich ofwel in het trappenhuis of op de zolder van de woning bevindt) rechtstreeks naar het appartement trekt. Om verbinding te maken met een speciale lijn, hoeft u alleen maar de verlengde kabel in de netwerkkaart van uw computer te steken. ADSL-verbinding kost iets minder tijd. Experts controleren de technische connectiviteit en geven u het antwoord. Als een dergelijke mogelijkheid bestaat, is het noodzakelijk om een ADSL-modem te installeren en te configureren en een splitter die de lijn naar de telefoon en het internet splitst.

Stap 3

Als je van plan bent om een dedicated lijn op meerdere computers te gebruiken, heb je een modem met routerfunctie (voor ADSL) of een router nodig. de router kan bedraad of draadloos zijn. U kunt het gebruik van een speciale lijn met behulp van een router zo configureren dat er maximaal twee dozijn computers op het netwerk kunnen worden aangesloten.

Aanbevolen: