Twee Computers Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Inhoudsopgave:

Twee Computers Aansluiten Op Een Speciale Lijn
Twee Computers Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Video: Twee Computers Aansluiten Op Een Speciale Lijn

Video: Twee Computers Aansluiten Op Een Speciale Lijn
Video: How to Connect Two Computers Via Networking u0026 Share File, Folder u0026 Printer Windows 10 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om meerdere computers op één internetverbinding aan te sluiten. Als de prestaties van beide pc's relatief laag zijn, is het raadzaam om een router te gebruiken.

Twee computers aansluiten op een speciale lijn
Twee computers aansluiten op een speciale lijn

Het is nodig

  • - router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Het gebruik van deze apparatuur zorgt ervoor dat een van de computers niet extra wordt belast. Verkrijg het juiste routertype. Let op de aanwezigheid van de benodigde poort (WAN) om verbinding te maken met internet.

Stap 2

Sluit de apparatuur aan op wisselstroom. Bereid twee rechte krimppatchkabels voor. Gebruik ze om de LAN-poorten van de router aan te sluiten op de netwerkadapters van uw computers.

Stap 3

Sluit de internetkabel aan op de internetaansluiting (WAN). Zet de router en een van de computers aan. Nadat u het besturingssysteem op uw pc hebt geladen, start u een internetbrowser.

Stap 4

Voer het IP-adres van de router in het url-veld van dit programma in. Als u de betekenis niet weet, open dan de gebruikershandleiding van dit apparaat. Druk op Enter na het invoeren van het adres en wacht tot de webinterface van het apparaat is geladen.

Stap 5

Voltooi het autorisatiemenu om toegang te krijgen tot de router. Selecteer het menu WAN of Internetverbinding instellen. Configureer nu de parameters voor de internetverbinding met behulp van de gegevens die van de provider zijn ontvangen.

Stap 6

Selecteer eerst het type verbinding met de server. Deze protocollen kunnen PPtP, L2TP of PPPoE zijn. Geef het type authenticatie op. Voer de gegevens in die nodig zijn voor een succesvolle autorisatie op de server. Meestal wordt deze informatie verstrekt bij het sluiten van een overeenkomst met de aanbieder.

Stap 7

Schakel DHCP- en NAT-services in. Dit maakt het gemakkelijker om personal computers te configureren. Sla de parameters van de router op. Open de eigenschappen van de netwerkadapter van de eerste computer.

Stap 8

Activeer het gebruik van een dynamisch IP-adres. Wijzig op dezelfde manier de parameters van de netwerkkaart van de andere pc. Start uw router opnieuw op. Open de webinterface. Ga naar het Statusmenu. Zorg ervoor dat de netwerkapparatuur is aangesloten op de server. Controleer de internetverbinding op beide computers.

Aanbevolen: