Een Speciale Lijn Instellen

Inhoudsopgave:

Een Speciale Lijn Instellen
Een Speciale Lijn Instellen

Video: Een Speciale Lijn Instellen

Video: Een Speciale Lijn Instellen
Video: Van A tot Z een planbord instellen voor lessenreeksen in Assist 2024, Mei
Anonim

Een huurlijn is een glasvezel- of radiokanaal, waarvoor een maandelijks bedrag in rekening wordt gebracht. Nu zijn er veel providers die een huurlijnverbinding aanbieden. Meestal voert de provider de verbinding en hardwareconfiguratie van de lijn gratis of tegen een kleine vergoeding uit. Het opzetten van een clientcomputer is echter niet altijd de verantwoordelijkheid van de ISP.

Een speciale lijn instellen
Een speciale lijn instellen

instructies:

Stap 1

Gegevensvalidatie

Wanneer u een overeenkomst met de provider bent aangegaan, moet de vertegenwoordiger van het bedrijf u alle benodigde gegevens verstrekken om het netwerk handmatig te configureren. Als u om de een of andere reden niet over deze documenten beschikt, moet u contact opnemen met de ondersteuningsdienst van uw internetprovider. U moet de volgende gegevens krijgen: IP-adres, subnetmasker, standaardgateway, DNS-server, proxyserver (indien verstrekt door de provider), Home Page-adres (het adres van de homepage van de provider).

Stap 2

Verbinding maken

Om een nieuwe verbinding tot stand te brengen, gaat u naar "Configuratiescherm", "Netwerkomgeving" (Win XP) of "Configuratiescherm", "Netwerkcentrum" (Win 7 / vista). Selecteer "Local Area Connection" in de lijst. Als er geen verbinding is, controleer dan of de internetkabel is aangesloten of installeer het stuurprogramma van de netwerkkaart opnieuw. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op "Local Area Connection" te klikken. Selecteer "Eigenschappen", "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)", "Eigenschappen". Vul nu alle gegevens in die uw ISP heeft verstrekt.

Stap 3

VPN-verbinding instellen

Start de "Wizard nieuwe verbinding". Selecteer "Verbinden met het netwerk op mijn werkplek" en klik op "Volgende". Klik op "Verbinden met Virtual Private Network". Schrijf in de regel "Organisatie" de naam die in uw documenten wordt vermeld. Ga na het maken van de verbinding naar de eigenschappen ervan. Geef op het tabblad "Algemeen" het adres van de VPN-server op. Vink in de aanvullende beveiligingsinstellingen het CHAP-wachtwoord aan. Start de verbindingssnelkoppeling en voer de naam en het wachtwoord in die door de operator zijn verstrekt.

Stap 4

Open nu uw browser en ga naar een willekeurige site. Als al het andere faalt, wees dan niet ontmoedigd. De instellingen worden na een tijdje (15 - 20 minuten) toegepast. Neem bij problemen contact op met de ondersteuningsdienst van de provider.

Aanbevolen: