Hoe De Inspringing Van Een Rode Lijn In Een Woord Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Inspringing Van Een Rode Lijn In Een Woord Te Veranderen
Hoe De Inspringing Van Een Rode Lijn In Een Woord Te Veranderen

Video: Hoe De Inspringing Van Een Rode Lijn In Een Woord Te Veranderen

Video: Hoe De Inspringing Van Een Rode Lijn In Een Woord Te Veranderen
Video: Word - alinea's inspringen 2024, April
Anonim

Wanneer u verschillende documenten in Microsoft Word ontwerpt, moet u ze opmaken. U moet bijvoorbeeld mogelijk de hoeveelheid inspringing van een rode lijn wijzigen.

Hoe de inspringing van een rode lijn in een woord te veranderen
Hoe de inspringing van een rode lijn in een woord te veranderen

Waarom alinea's in de tekst

Een alinea (of rode lijn) is een structureel element dat logisch compleet is en een microthema van de hoofdtekst bevat. Dit is een noodzakelijk element van elk document, waardoor de tekst niet samensmelt tot één geheel, maar een logisch gevormde structuur krijgt. Vanuit het oogpunt van computerprogramma's is een alinea elke tekst die eindigt met een druk op de enter-toets.

Regels voor het wijzigen van de alineabreedte

Er zijn twee manieren om de breedte van de alinea-inspringing in een Word-document te wijzigen. U kunt eerst de tekst selecteren met de linkermuisknop en vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst klikken. Selecteer in het geopende venster "Alinea" en vervolgens "Tabulatie". U kunt tegelijkertijd zien dat de standaard inspringing van een alinea 1,25 cm is. Als de alinea een ander formaat moet hebben, moet u de gegevens invoeren en de wijzigingen opslaan. Nu zal de inspringing naar behoefte zijn. Dit is een manier waarop de alinea tot op de millimeter nauwkeurig wordt ingesteld.

De tweede manier om de rode lijn te wijzigen, is geïmplementeerd met behulp van de "liniaal"-tool op de werkbalk. De liniaal bevindt zich links en bovenaan, maar kan worden verborgen. Om de tool te activeren, klik je met de linkermuisknop op een klein vierkantje in de rechterbovenhoek - er verschijnt een schaal met verdelingen en een markering erop.

Wanneer u de muisaanwijzer op een markering of schuifregelaar van de horizontale liniaal plaatst, ziet u tooltips voor "links inspringen", "inspringen" en "eerste regel inspringen". U hebt de inspringing van de eerste regel nodig om de breedte van de alinea te wijzigen. Plaats de muiscursor in de buurt van de eerste regel, klik met de linkermuisknop op de markering bovenaan, waar het opschrift "eerste regel inspringen" verschijnt, en gebruik de liniaal om de gewenste grootte in te stellen. Als de tekst al is getypt, maar er zijn nog geen alinea's, dan moet u de hele tekst volledig selecteren en vervolgens opnieuw de schuifregelaar gebruiken. Alinea's van de juiste grootte verschijnen door de hele tekst heen. Het is meer een visuele manier om een alinea te vormen, minder precies dan de vorige.

De inspringing van alinea's kan positief zijn, nul (wanneer tekst in het midden wordt uitgelijnd) en negatief wanneer de eerste regel dichter bij de linkerrand van het blad uitsteekt. Alinea-inspringingen in Word-documenten worden gemeten in centimeters.

Moet weten

Het is belangrijk om te onthouden dat alinea-inspringingen nooit met de spatiebalk mogen worden gedaan. In dit geval zal verdere opmaak problemen veroorzaken, omdat de regels kunnen "verschuiven". Het correct opmaken van de alinea's zal vervolgens tijd besparen bij het opnieuw opbouwen van het document.

Aanbevolen: