Hoe Maak Je Een Rode Lijn In Een Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Rode Lijn In Een Word
Hoe Maak Je Een Rode Lijn In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Rode Lijn In Een Word

Video: Hoe Maak Je Een Rode Lijn In Een Word
Video: Hoe kom ik van die lijn af in Word? 2024, Mei
Anonim

Veel documenten zijn opgesteld in het Woord, ook officiële, dus het is belangrijk dat ze voldoen aan de normen en eisen die aan hun ontwerp worden gesteld.

Hoe maak je een rode lijn in een Word
Hoe maak je een rode lijn in een Word

Een belangrijk structureel element van een document is een alinea, of rode lijn. De rode lijn voorkomt dat de tekst opgaat in een solide, moeilijk leesbaar document.

Om een document een logische, duidelijke structuur te geven, is het noodzakelijk om het op te maken. Een van de belangrijkste opmaakparameters is de rode lijn - inspringing met een bepaald interval aan het begin van de alinea.

Manieren om een alinea te vormen

In een Word - een tekstdocument - is het mogelijk om de rode lijn op verschillende manieren in te stellen.

Eerst met een liniaal. De liniaal is een hulpmiddel op de werkbalk. Houd er rekening mee dat het kan worden uitgeschakeld. Daarom moet u het eerst inschakelen door op de linkermuisknop in de rechterbovenhoek te klikken. U ziet bovenaan, boven uw document, een schaal met daarop een schuifregelaar. Hiermee stelt u de alineagrenzen in. De schuifregelaar stelt zowel de rechterrand van het blad als de inspringing van de eerste regel in, dat wil zeggen een alinea. Om dit te doen, verplaatst u de muiscursor naar het midden van de schuifregelaar - de cursor verandert in een pijl die naar beneden wijst - en sleept u deze met 1, 5 punten. Als de alinea verschijnt, heb je alles goed gedaan.

Deze methode is geschikt als u meteen aan het typen bent. Als de tekst al is getypt, moet u deze selecteren en dezelfde schuifregelaar of markering gebruiken om de eerste regel te laten inspringen. Het is ook mogelijk om te dubbelklikken op de geselecteerde tekst en een "paragraaf" te selecteren in het geopende dialoogvenster en daar aan alle kanten inspringingen te plaatsen, inclusief de rode lijn.

U moet weten dat standaard alle inspringingen al zijn ingesteld op het tabblad "alinea", u hoeft alleen op de enter-toets te drukken nadat de alinea is voltooid, zodat de cursor automatisch naar een andere regel gaat.

Met een tekstdocument in Word-formaat kunt u deze bewerking op nog een manier uitvoeren: met behulp van tabbladen. Het is de toets aan de linkerkant van het toetsenbord, de Tab-knop. Het is voldoende om erop te klikken en de cursor zal met 1, 5 punten worden verplaatst en een alinea-inspringing vormen.

Hoe het niet wordt aanbevolen om een alinea te maken

Het is hoogst onwenselijk om een alinea in te stellen met de "spatie"-toets, aangezien verdere opmaak van het document problemen kan veroorzaken door onnodige niet-afdrukbare karakters, er kan bijvoorbeeld regelverschuiving optreden.

Hoe u een rode lijn in een woord maakt, is aan u. Het belangrijkste is om één methode te kiezen en niet twee of meer tegelijk te combineren.

Aanbevolen: