Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tablet?

Inhoudsopgave:

Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tablet?
Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tablet?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tablet?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Tablet?
Video: Geen geluid in Windows 2024, Mei
Anonim

Tablet-pc's verliezen vaak geluid. Bovendien komt dit probleem even vaak voor bij verschillende modellen met verschillende besturingssystemen. In de regel treedt het op na het opnieuw flashen van de tablet, na het installeren van enkele programma's erop, met onjuiste behandeling van het apparaat.

Waarom is er geen geluid op de tablet?
Waarom is er geen geluid op de tablet?

Controleer eerst de volumeregeling met de bijbehorende knoppen. Als de software crasht, werkt de audiobedieningsbalk, maar verschijnt er geen audio. Probeer geluid af te spelen met verschillende programma's en met verschillende bestanden. Sluit een koptelefoon aan en controleer op geluid.

De redenen voor het ontbreken van geluid kunnen worden onderverdeeld in twee voorwaardelijke delen: hardware (hardwareproblemen) en software. In sommige gevallen kunt u proberen ze zelf op te lossen, zonder een beroep te doen op de diensten van werkplaatsen.

Softwareproblemen oplossen

Als uw tablet Android gebruikt, gaat u naar Instellingen en zoekt u naar Geluid. Ga erin en probeer het volume aan te passen. Als het geluid nog steeds niet verschijnt, ga dan in de "Instellingen" naar het item "Herstellen en resetten", selecteer "Instellingen resetten". Hiermee worden alle persoonlijke instellingen van de gebruiker gereset en keert de pc terug naar de fabrieksconfiguratie. Daarna moet het apparaat opnieuw worden opgestart. Houd er rekening mee dat u de optie "SD-kaart wissen" niet moet selecteren, anders kunt u de gegevens die op de flashdrive zijn opgeslagen, kwijtraken.

Als uw tablet Apple iOs (iPad) gebruikt, controleert u na het volgen van alle bovenstaande instructies in het menu Instellingen ook Volumelimiet in het submenu Muziek.

Hardwareproblemen oplossen

Het wordt aanbevolen om zelfstandig tabletcomponenten te zoeken en op te lossen voor degenen die op zijn minst een beetje bekend zijn met elektronica. Personen die er niet zeker van zijn dat ze op zijn minst een pc kunnen demonteren, moeten contact opnemen met een specialist.

Demonteer het apparaat. Aangezien alle tablets hun eigen nuances hebben, moet u eerst de instructies lezen. Zoek de luidspreker nadat u de behuizing hebt verwijderd. Meestal wordt het aan het bord gesoldeerd en passen er 2 draden op, meestal met verschillende kleuren. Soms kan de luidspreker aan de achterkant van de tablet worden bevestigd en gewoon aan de contacten op het bord plakken.

Controleer de integriteit van de draden die erop passen. Als er gaten aanwezig zijn, soldeer ze dan. Als de draden niet gebroken zijn, soldeert u de luidspreker voorzichtig los en controleert u de weerstand met een ohmmeter. Bruikbare luidsprekers hebben een soort van weerstand (verschillend voor verschillende modellen). Defecte hebben nul of oneindige weerstand. U kunt de luidspreker aan een ander apparaat, aan de oortelefoon, solderen en zo de werking ervan testen. U kunt een werkende luidspreker met vergelijkbare kenmerken als het bord solderen en zo de gezondheid van de audiocodec-chip controleren. Reparatie van deze microschakeling vereist speciale apparatuur en kan niet thuis worden gedaan.

Aanbevolen: