Waarom Heb Ik Geen Geluid Meer Uit De Luidsprekers Van Mijn Computer?

Inhoudsopgave:

Waarom Heb Ik Geen Geluid Meer Uit De Luidsprekers Van Mijn Computer?
Waarom Heb Ik Geen Geluid Meer Uit De Luidsprekers Van Mijn Computer?

Video: Waarom Heb Ik Geen Geluid Meer Uit De Luidsprekers Van Mijn Computer?

Video: Waarom Heb Ik Geen Geluid Meer Uit De Luidsprekers Van Mijn Computer?
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Het gebeurt zo dat we een nieuwe aflevering van onze favoriete tv-serie op een computer gaan kijken, video's op YouTube gaan bekijken, naar muziek gaan luisteren, games gaan spelen en plotseling ontdekken we dat er geen geluid is. We controleren het volume en het blijkt dat dit niet het geval is. Waarom kan anders het geluid uit de computerluidsprekers verdwijnen?

Waarom heb ik geen geluid meer uit de luidsprekers van mijn computer?
Waarom heb ik geen geluid meer uit de luidsprekers van mijn computer?

instructies:

Stap 1

Ten eerste is het de moeite waard eraan te denken dat het volume niet alleen op de luidsprekers zelf wordt geregeld. Er is ook een bijbehorend pictogram op de werkbalk in Windows. Besteed er aandacht aan: als er een stille modus is, schakel deze dan gewoon uit en het probleem zal worden opgelost. Het is ook niet overbodig om u eraan te herinneren dat videospelers hun eigen volume-instellingen hebben - zowel degenen die op de computer zijn geïnstalleerd als degenen die video's online afspelen op sites. Kijk welk volume er is en of het geluid helemaal gedempt is.

Stap 2

De tweede mogelijke reden is natuurlijk hardware. De luidsprekers of draden waarmee ze zijn verbonden, kunnen vroeg of laat defect raken. Het is ook mogelijk dat de luidsprekerstekker niet stevig in de aansluiting is gestoken, of dat iemand hem per ongeluk of onbewust in de verkeerde aansluiting heeft gestoken. De luidsprekers hebben een groene stekker en moeten worden aangesloten op een aansluiting van dezelfde kleur.

Stap 3

Het is mogelijk dat de huidige codecs die verantwoordelijk zijn voor de geluidsweergave niet op uw computer zijn geïnstalleerd. Deze situatie kan optreden na het opnieuw installeren of bijwerken van het besturingssysteem. Bij het upgraden van Windows 8 naar Windows 10 zouden de codecs in orde moeten zijn, maar bij het upgraden van oudere versies is de oude codec mogelijk niet up-to-date. In dit geval moet het worden bijgewerkt. Download het nieuwste codec-pakket en installeer. Gebruik alleen officiële en vertrouwde bronnen om uw computer niet te infecteren met malware.

Stap 4

Het stuurprogramma is mogelijk up-to-date, maar het reageert om de een of andere reden niet meer. Dit gebeurt vrij vaak, dus als u het systeem niet opnieuw hebt geïnstalleerd, hoeft u zich niet te haasten om de stuurprogramma's meteen bij te werken. Probeer om te beginnen gewoon uw computer opnieuw op - in de meeste gevallen helpt dit. Maar als het geluid regelmatig begint te verdwijnen, moet u Windows waarschijnlijk opnieuw installeren.

Stap 5

Ten slotte heb je mogelijk een kapotte geluidskaart. Als je ziet dat alle systemen werken zoals het hoort, de speakers werken naar behoren, maar er is geen geluid, dan is deze optie zeer waarschijnlijk. U kunt dit controleren door een andere geluidskaart te installeren en daarvoor drivers te installeren. Als alles wel werkt met de nieuwe kaart, maar niet met de oude, trekken we conclusies: dit onderdeel moet gerepareerd of vervangen worden.

Aanbevolen: