Waarom Is Er Geen Geluid Op De Computer?

Inhoudsopgave:

Waarom Is Er Geen Geluid Op De Computer?
Waarom Is Er Geen Geluid Op De Computer?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Computer?

Video: Waarom Is Er Geen Geluid Op De Computer?
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Wanneer u uw computer of laptop aanzet terwijl het besturingssysteem opstart, wordt er muziek afgespeeld. Maar als je het apparaat aanzet, maar niets hoort, of probeert je favoriete nummer te luisteren of een film te kijken, maar je kunt het niet, dan rijst de logische vraag "waarom is er geen geluid op de computer".

Waarom is er geen geluid op de computer?
Waarom is er geen geluid op de computer?

instructies:

Stap 1

De reden waarom er geen geluid is op een computer of laptop kan alleen een storing van geluidsapparatuur of een softwarestoring zijn.

Stap 2

Om het geluid goed te krijgen, controleert u eerst of het gedempt is. Er verschijnt een kleine luidspreker in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Als u een rode, doorgestreepte cirkel ziet, hoeft u er alleen maar op te klikken en het audiosignaal aan te zetten.

Stap 3

Ook kan het geluid op de computer tot een minimum worden beperkt. Klik op dezelfde speaker en schuif de volumeschuif omhoog. Controleer of de audio is gedempt in uw programma. Als er geluid is in andere toepassingen, hoeft u het alleen maar in een specifiek programma in te schakelen.

Stap 4

Als het geluid niet werkt, controleer dan of de luidsprekerdraden op de juiste connectoren zijn aangesloten. Controleer of de stroom van de luidsprekers is ingeschakeld, evenals de aan / uit-schakelaar, of het geluidsniveau tot nul is verlaagd.

Stap 5

Als alles in orde is met de luidsprekers en het geluid op de computer is verdwenen, probeer dan het apparaat opnieuw op te starten. Het is mogelijk dat het downloaden van de software niet is gelukt.

Stap 6

Open de hardwaremanager via het Start> Mijn Computer paneel. Controleer of het storingspictogram naast het audioapparaat brandt. Als dit het geval is, lost u het probleem op.

Stap 7

Probeer het stuurprogramma van uw geluidskaart opnieuw te installeren. Download het hiervoor van de officiële website van de fabrikant. De apparaatnaam kan worden bekeken via de hardwaremanager. U kunt stuurprogramma's in de automatische modus bijwerken, hiervoor klikt u op het bijbehorende apparaat in de manager en selecteert u het gewenste tabblad.

Stap 8

Sommige onderdelen van de computer gaan soms kapot. Meestal heeft dit geen invloed op de werking van het hele systeem, maar als om de een of andere reden het geluid op de computer wegvalt, kan de hele zaak in een beschadigde geluidskaart zitten. U kunt proberen het te vervangen door een nieuwe, en om geen geld uit te geven, kunt u een vriend vragen om een reserveonderdeel te testen.

Stap 9

Onthoud wanneer het geluid stopte met werken. Misschien na het updaten van het besturingssysteem of het installeren van een nieuw programma? In dit geval kunt u een conflict in de werking van de software aangeven. Verwijder nieuwe toepassingen of probeer het systeem te herstellen naar de laatste werkende versie. In Windows 7 is deze functie te vinden in het paneel "Start -> Alle programma's -> Accessoires -> Systeemwerkset -> Systeemherstel".

Stap 10

Als alle bovenstaande stappen niet helpen om het ontbrekende geluid op de computer te herstellen, probeer dan het besturingssysteem opnieuw te installeren. Installeer vervolgens eerst de stuurprogramma's op het moederbord en geluid. Als het audiosignaal verschijnt, controleer dan na het installeren van het volgende hulpprogramma of het is verdwenen. De reden waarom er geen geluid op de computer is, kan in dit geval hardware- of softwareconflicten zijn.

Stap 11

Als na alle manipulaties het geluid op de laptop of computer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met het servicecentrum. Wellicht lossen de specialisten uw probleem sneller op.

Aanbevolen: