Hoe Een Wachtwoord Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Te Decoderen
Hoe Een Wachtwoord Te Decoderen

Video: Hoe Een Wachtwoord Te Decoderen

Video: Hoe Een Wachtwoord Te Decoderen
Video: How to Decrypt - Decrypt Encrypted Messages, Password, etc. 2024, Mei
Anonim

Als u het wachtwoord voor een belangrijk informatie-element vergeet, raak dan niet voortijdig van streek. In een dergelijke situatie heb je de kans om de vergeten combinatie van tekens te decoderen. Maar wees bereid om een bepaalde hoeveelheid tijd te besteden aan het decoderen als uw wachtwoord complex genoeg is.

Hoe een wachtwoord te decoderen
Hoe een wachtwoord te decoderen

Noodzakelijk

  • - PasswordsPro-programma;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Gebruik een van de speciale programma's die wachtwoorden kunnen decoderen. Neem PasswordsPro als voorbeeld. Dit hulpprogramma werkt met een gokmethode, waarbij het woord voor woord wordt gecontroleerd. Hoe complexer het oorspronkelijke wachtwoord, hoe langer het duurt voordat het programma is ontsleuteld. Korte, betekenisvolle wachtwoorden zijn het meest geschikt voor deze methode. En ook die waarop zwakke encryptie werd toegepast.

Stap 2

Er zijn twee manieren om een wachtwoord te raden. De eerste wordt een woordenboekaanval genoemd. Na het starten van het programma selecteert u het bestand met de database van de meest gebruikte wachtwoorden. Het programma probeert achtereenvolgens elke wachtwoordoptie totdat het de gewenste optie vindt of totdat het alle waarden in de database doorloopt.

Stap 3

De tweede optie is een brute-force aanval. Deze methode is handig als u geen aanvullende informatie over het wachtwoord heeft. Eerst itereert het programma alle waarden van één teken. Daarna gaat het verder met combinaties van twee karakters. Dan drie enzovoort. Beide opties voor het raden van wachtwoorden kunnen veel tijd in beslag nemen. Deze factor wordt niet alleen beïnvloed door de complexiteit van het initiële wachtwoord, maar ook door de prestaties van de computer.

Stap 4

Op de site wordt het wachtwoord zelden in zijn oorspronkelijke vorm opgeslagen. Meestal wordt het als een code vastgelegd in de sitedatabase. Deze code wordt een hash genoemd. Op het moment van registratie van een bezoeker op de site, verwerkt een speciaal algoritme het wachtwoord en schrijft de resulterende hash naar de database. Het originele wachtwoord wordt nergens vastgelegd.

Stap 5

Ga met zo'n database in de hand voor hulp naar sites waar je het juiste wachtwoord kunt kiezen. U kunt een vergelijkbare online service in een zoekmachine vinden voor de zoekopdracht "hash-decodering". In de meeste gevallen vindt u bij het betreden van de site een tekstinvoerveld. Kopieer de vereiste hash naar het klembord en plak in dit veld. Bevestig vervolgens uw keuze met de bijbehorende knop. Wees voorzichtig als u per ongeluk slechts een deel van de code kopieert - u krijgt niet het juiste wachtwoord. Als een variant van het ontsleutelen van uw hash in de database wordt gevonden, retourneert de site de gewenste combinatie van tekens.

Aanbevolen: