Hoe Een Document Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Document Te Decoderen
Hoe Een Document Te Decoderen

Video: Hoe Een Document Te Decoderen

Video: Hoe Een Document Te Decoderen
Video: MS Word: Fix All Issues of Word File Corrupted/Not Opening/Unable to Read 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om naar de documentcodering te verwijzen als een numeriek schema, waarbij elk tekstteken wordt geassocieerd met een specifiek nummer. De veelheid aan talen, bestaande uit verschillende tekensets, verklaart het bestaan van verschillende coderingsstandaarden. Word-documenten worden standaard in Unicode opgeslagen.

Hoe een document te decoderen
Hoe een document te decoderen

Het is nodig

Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Druk op de Microsoft Office-knop om het hoofdprogrammamenu te openen en ga naar de sectie Word-opties om de bewerking uit te voeren van het selecteren van een standaardcodering bij het openen van een nieuw bestand.

Stap 2

Selecteer Geavanceerd en pas het selectievakje Conversie van bestandsindeling bij openen toe in het gedeelte Algemeen. (Deselecteer het selectievakje Conversie van bestandsindeling bij openen bevestigen om te voorkomen dat het dialoogvenster Bestandsconversie wordt weergegeven als u vaak andere indelingen dan Word gebruikt.)

Stap 3

Sluit het te decoderen bestand en open het opnieuw.

Stap 4

Geef het item "Gecodeerde tekst" op in het dialoogvenster "Bestand converteren" dat wordt geopend en gebruik de optie "Overig" om de gewenste coderingsstandaard te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu van Microsoft Office en ga naar het item "Opslaan als" om de bewerking uit te voeren van het selecteren van een coderingsstandaard bij het opslaan van een document.

Stap 6

Geef de gewenste documentnaam op in het veld "Bestandsnaam" en klik op de regel "Platte tekst" in het veld "Bestandstype".

Stap 7

Klik op de knop Opslaan om de opdracht uit te voeren en wacht tot het dialoogvenster Microsoft Office Word - Compatibiliteit controleren verschijnt.

Stap 8

Klik op Doorgaan en geef Windows (standaard) op in het nieuwe dialoogvenster Bestand converteren om het document in Unicode-indeling op te slaan.

Stap 9

Selecteer de regel "MS-DOS" om MS-DOS-codering te gebruiken, of gebruik de regel "Overig" om zelf het gewenste formaat te bepalen.

Aanbevolen: